Offsidesnack Publicerad 10 februari 2020

Tack för 20 år!

I vår värld. På varje nummers sista redaktionella sida brukar vi återkoppla med uppdateringar till tidigare reportage. Eftersom det nya numret är ett jubileumsnummer väljer vi den här gången istället att tacka …

… samtliga skribenter och fotografer som lyft Offside under åren. Ni som fortfarande hör från oss vet att ni är de bästa, och mest envisa, fotbollsberättarna som finns i Sverige.

… Peter Widing, vår saknade vän och kollega som dog 2016. Du lärde oss så mycket, inte bara om bildjournalistik. 

… de tusentals spelare, tränare, supportrar, klubbchefer och fotbollsföräldrar som vi stulit dyrbar tid ifrån, som vågat öppna upp sig om saker som varit båda mörka, privata och känsliga. Ni har gett oss förtroendet att berätta om händelser som ni varken förr eller senare sagt ett ord om. Som Teddy Lucic, till exempel. När vi frågade den tidigare landslagsbacken om hans insatser under säsongsupptakten 2009, svarade han: »Nä, det är bara att köra på. Det går bra nu. Så det är skönt.« Sådana citat går rätt in i tidningen. 

… våra annonsörer. Ni är inte lika många som för tio, tolv år sedan vilket innebär att ni som fortfarande tror på oss har blivit ännu viktigare. Vi vill så klart gärna hitta en ÖFK-sponsor som skänker oss 15 miljoner kronor utan några som helst motkrav eller önskemål om att synas eller exponeras, men till dess är vi tacksamma för de företag som hänger i. 

… Djordje Zarkovic, vår griniga korrekturläsare som eliminerar språkliga slarvfel i grevens tid. Som på allvar anser att vi ska skriva »forwardar« om anfallare i plural. 

… fotbollen, denna sport som innehåller så mycket vackert och fult. Du upphör aldrig att förvåna oss. 

… Johan Croneman, svingande tyckare på Dagens Nyheter. När han skriver att vi är de mest humorbefriade och långtråkigaste serverar han oss en tacksam fiende (allt vi gör med Offside gör vi för att motbevisa honom). Croneman är för oss vad medierna har varit för Zlatan Ibrahimović.  

… alla er som läser oss. Ni är cirka 15 000 prenumeranter (med ett sådant hemmasnitt hade vi kommit fyra i Allsvenskan) och utan er finns vi inte. Ordförande, tränare och sportchefer säger ofta att en klubb inte är något utan sina supportrar. Vi kan verifiera trovärdigheten i denna trötta formulering. Tack för ert extra stöd efter vårt beslut att tacka nej till spelbolagen, tack för att ni hör av er med både busvisslingar och applåder och tack för att ni korrigerar oss och hjälper till med idéer. Vi hade inte kunnat önska oss bättre vänner. 

Framåt!

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 23 mars 2020

Offsidesnack

Hurraaa!

Publicerad 27 januari 2020

Offsidesnack

Yassines debutmål!

Publicerad 16 januari 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 26 november 2019

Offsidesnack

Offsidewebben växer

Publicerad 17 september 2019

Offsidesnack

Möten i världen

Publicerad 13 september 2019

Offsidesnack

Kosovo går obesegrat

Publicerad 10 september 2019

Offsidesnack

Älska din fiende

Publicerad 10 maj 2019

Offsidesnack

El Clásico-bonanza

Publicerad 27 februari 2019

Offsidesnack

Champions League-läsning

Publicerad 19 februari 2019

Offsidesnack

Att göra en Panenka

Publicerad 19 februari 2019

Offsidesnack

Upplåsta hjärtan

Publicerad 14 februari 2019

Offsidesnack

Spelmissbrukets offer

Publicerad 1 februari 2019

Offsidesnack

Nytt nummer av Offside!

Publicerad 28 januari 2019