Utspritt. Bortaresor till Umeå, Sunne, Skellefteå, Uppsala, Borås, Lidköping, Sundsvall, Norrköping, Mölndal, Växjö, Alingsås och Stockholm väntar Ifö Bromölla i år.

»Det var blandade känslor i laget«

En tidigare tränare i Elitettan kallade den »serien som Gud glömde«. Så: ska vi gratulera eller trösta Elin Vaughan, målvakt i nyuppflyttade Ifö Bromölla?

– Jag blir gärna gratulerad, men det var nog blandade känslor i laget när vi gick upp. Det har diskuterats i omklädningsrummet om det var bra eller dåligt. Jag vet från min tid i Elitettan med Asarum att man under en säsong träffar lagkamraterna och tränarna mer än sin familj. Det blir många helger då man åker hemifrån lördag morgon och kommer hem sent söndag kväll, för att sedan jobba som vanligt måndag morgon. 

Ni tränar och reser lika mycket som om ni spelade i Allsvenskan, men tjänar knappt en tusenlapp i månaden?

– Så är det. Jag kan inte direkt säga upp mig från mitt jobb som brevbärare. Men jag ser resorna som kvalitetstid med mina vänner. Mina vänner utanför fotbollen hinner jag i princip inte träffa under säsongen. Jobbet och fotbollen tar all tid. Och att vara förälder … jag har nog aldrig haft en lagkamrat i Elitettan som varit förälder. Det går inte.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 1-2022 (31 januari 2022) och är skriven av .