VM-joker: Oscar Hiljemark

Offside har dykt ner i tre blågula spelare som står inför olika utmaningar. Oscar Hiljemark bytte klubb för att öka sina chanser.

Måndagen den 5 februari var Oscar Hiljemark, efter ett halvår i Panathinaikos, tillbaka på planen för Genoa i Serie A. Efter 92 minuter i bortamatchen mot Lazio assisterade han Diego Laxalt med ett perfekt avvägt inlägg. Det sena målet mot tabelltrean innebar tre viktiga poäng i bottenstriden, och i de italienska tidningarna hyllades Hiljemark för sin avgörande insats. »Utmärkt debut«, skrev lokaltidningen Il Secolo XIX.

Det är inte otänkbart att Janne Andersson tänkte detsamma med en blågul innermittfältsverklighet som handlar om en korsbandsskadad Jakob Johansson, ett långt vinteruppehåll för Seattlebon Gustav Svensson och där tyska Bild i januari frågade sig om Albin Ekdal var »den mest skadedrabbade spelaren i hela Bundesliga«. Dessutom har förbundskaptenen tidigare visat förtroende för Hiljemark, som under de första fem matcherna i VM-kvalet mer eller mindre var given i startelvan.

Men en allt rörigare klubblagsvardag petade ner Hiljemark i landslagshierarkin. Han fick finna sig i många nya tränaransikten och hastiga klubbyten och var inte längre ett startnamn i Janne Anderssons ögon.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 2-2018 (19 mars 2018) och är skriven av .