En Glenn bland män

Han saknar inte att gå in på ett fullsatt Anfield. Han saknar inte att gå in som landslagskapten till en VM-match. Han längtar inte efter fler pokaler i prisskåpet. Frågan är: Var hittar man en schysst lagkänsla efter 50?

I Glenn Hyséns värld är nästan allting roligt. Men det finns en sak som han hatar: Att gå i butiker. Det blir nästan alltid irriterat när Helena lyckas tvinga med honom. Hon klagar på att han inte engagerar sig tillräckligt mycket mellan mathyllorna eller bland de designade vaserna. Glenn säger att hon borde ha lärt sig det, han har ju försökt smita undan i 20 år. Värst är det med klädbutiker. Kläder tycker han är dötrist. Men Helena vill att hennes man ska vara snygg och en gång varje år ger hon sig inte förrän han hänger med på en rejäl shoppingrunda. Som belöning följer Helena med på en bira efteråt på Dubliners.

Annons

Det finns i alla fall en sak som både Glenn och Helena tycker är kul under de där dagarna i folkvimlet inne i Göteborgs centrum. Testet. »Testet« går ut på att Glenn går tio meter framför Helena. På så sätt hinner de som går förbi honom kläcka ur sig en kommentar som Helena kan fånga upp.

Glenn och Helena kan dra några slutsatser efter alla dessa år. Först och främst att allt färre stannar upp och ber om hans autograf. Och att de som gör det ursäktar sig med att de ska ge autografen till sin mamma eller sin morfar. Dessutom är det fler och fler som refererar till Glenn som »den där kommentatorn« eller »det var ju han som ledde FC Z«. Förr var det vanligare att folk sa: »Älskling, det var han som fick sex getingar av Expressen.«

Och så har Helena naturligtvis fått höra en massa saker som inte stämmer genom åren. Det konstigaste som kommit fram genom Testet, tycker Glenn, var en kille som pratade om »den där dryge Hysén«.

– Mycket skit har man ju gjort genom åren. Men »dryg«, nej, det är nog det sista jag är.

 

Logga in eller skapa ett konto för att läsa vidare

Kom igång med din gratis provperiod!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

  • Magasinet i din brevlåda
  • Alla utgåvor som PDF
  • Allt webbinnehåll
  • Avsluta när du vill
Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

Har du redan konto?

Glömt lösenord?