Med hjärtat till vänster

Champions League-spel mot Chelsea och derby i Köpenhamn inför ögonen på intresserade storklubbar. Dessutom en viktig landskamp med chans att säkra en plats i startelvan för gott. Offside h­akade på Oscar Wendt under den viktigaste m­ånaden i hans karriär för att utröna: Har Sverige äntligen hittat en riktig vänsterback?

I Köpenhamnsderbyts 41:a minut blir Bröndbys gambianska anfallare Ousman Jallow liggande i FC Köpenhamns straffområde. En vitmålad golfbil med bår rycker ut. Fordonet kryssar sakta fram över Parkens gräsmatta men just som den anländer reser sig Jallow upp. Spelaren haltar av planen för egen maskin och den snopne föraren tvingas vända tillbaka utan last.

Roligare än så blir det inte för FCK-fansen under första halvlek.

Det är fyra dagar sedan Chelsea skickade ut FCK ur Champions League och den här kvällen verkar det danska laget lida av en kollektiv baksmälla. Oscar Wendt drar som vanligt upp anfall efter anfall men passningarna från vänstermittfältaren Jesper Grønkjær uteblir – dansken skär in i banan varje gång han får bollen, och sjabblar oftast bort den. Oscar ser allt mulnare ut när han tvingas vända hem till backlinjen med 80-meterslöpningar i maxfart. De få gånger han får bollen så är de offensiva passningsvägarna stängda, och Oscar tvingas rulla hem till mittbackarna.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 3-2011 (20 april 2011) och är skriven av .