Med hjärtat till vänster

Champions League-spel mot Chelsea och derby i Köpenhamn inför ögonen på intresserade storklubbar. Dessutom en viktig landskamp med chans att säkra en plats i startelvan för gott. Offside h­akade på Oscar Wendt under den viktigaste m­ånaden i hans karriär för att utröna: Har Sverige äntligen hittat en riktig vänsterback?

I Köpenhamnsderbyts 41:a minut blir Bröndbys gambianska anfallare Ousman Jallow liggande i FC Köpenhamns straffområde. En vitmålad golfbil med bår rycker ut. Fordonet kryssar sakta fram över Parkens gräsmatta men just som den anländer reser sig Jallow upp. Spelaren haltar av planen för egen maskin och den snopne föraren tvingas vända tillbaka utan last.

Roligare än så blir det inte för FCK-fansen under första halvlek.

Det är fyra dagar sedan Chelsea skickade ut FCK ur Champions League och den här kvällen verkar det danska laget lida av en kollektiv baksmälla. Oscar Wendt drar som vanligt upp anfall efter anfall men passningarna från vänstermittfältaren Jesper Grønkjær uteblir – dansken skär in i banan varje gång han får bollen, och sjabblar oftast bort den. Oscar ser allt mulnare ut när han tvingas vända hem till backlinjen med 80-meterslöpningar i maxfart. De få gånger han får bollen så är de offensiva passningsvägarna stängda, och Oscar tvingas rulla hem till mittbackarna.


Prova Offside i två månader för 20 kronor!

Därefter 39 kronor/månad. Avsluta när du vill.

Beställ här

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto