Skynda långsamt

Han har upplevt så mycket att han borde vara i slutet av karriären. Själv känner Nicklas Bärkroth att det är nu det börjar.

Det har blivit något av en tradition. Jag står bredvid tränaren Janne Andersson och ser hans lag försäsongsträna. Och så hör jag honom säga:

Annons

– Vi blir farliga i år.

Han sänker alltid rösten när han säger det, nästan väser fram orden. Som om det vore ytterst känslig information. Lagen och platserna har varierat genom åren: vi har huttrat i blåsten på Sannarps­fältet i Halmstad, stått lutade mot tegelväggen i den linimentdoftande korridoren på Örjans vall, lunkat omkring på Nya Parkens konstgräs med var sin kopp kaffe i handen. Men oavsett var vi har befunnit oss har Mr Andersson kört same procedure as last year. Ibland också med tillägget:

– Kom ihåg var du hörde det först.

Då uppstår alltid en chans för mig att retas, och den kan jag förstås inte låta bli att ta.

– Ja, vem skulle det annars ha kommit ifrån?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Vi låser delar av vårt material för att våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera) ska få valuta för sina pengar. Nu hoppas vi på dig också!

Kom igång med din gratis provperiod!

  • 2 fria månader, sedan 35kr/mån.
  • Ingen bindningstid, enkelt att avsluta.
  • Papperstidning i brevlådan varannan månad.

Dessutom får du tillgång till hela vår webb – med hyllade reportage, personporträtt och granskningar från de senaste tio åren.

Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?