Vilda vänstern

Sedan Erik Hamrén blev förbundskapten har han sökt med ljus och lykta efter en pålitlig vänster­back i landslaget. Valet föll till slut på en livsnjutare som själv medger att han inte gillar försvarsspel. Offside frågade Martin Olsson: Kan vi lita på dig?

Welcome to the O2 messaging service, the person you are calling is unable to take your call.

Första gången jag kopplades vidare till röstbrevlådan log jag för mig själv och lade mig till med min artigaste röst när jag presenterade mitt ärende. Nu ler jag inte längre. Jag har hört samma silkeslena kvinnostämma 68 gånger på nio dagar, och trots alla meddelanden jag lämnat har jag bara fått ett enda livstecken från Martin Olsson. Det var ett SMS som löd: »Är på träning, kan inte snacka nu. Hör av mig senare.« Det är två dagar sedan.

Annons

För att undersöka om det finns något smidigare sätt att nå Blackburnproffset ringer jag Martin Dahlin, spelarens agent sedan ett par år tillbaka.

– Alla som känner Martin vet att han är sån, säger Dahlin. Du får helt enkelt fortsätta jaga, han brukar ringa tillbaka efter ett par dagar.

Två dygn och ytterligare några fruktlösa försök senare kontaktar jag min och Martin Olssons enda gemensamma vän på Facebook – Viasats kommentator Claes Andersson. Lätt desperat frågar jag om han har några förslag på hur man når vänsterbacken. Andersson skrattar:

– Ja du, han är verkligen inte lätt att få tag på. En gång sa han till mig att han »bara skulle ta en massage«, han lovade att slå en signal direkt efteråt. Han återkom efter två veckor. Så lycka till!

Jag ringer andra kollegor. De levererar få konkreta tips på hur man får tag i Martin, men desto fler skrönor om honom. »När hans högstadielärare frågade hur han, som var så dålig på matte, skulle kunna räkna alla pengar han skulle tjäna som Englandsproffs svarade han bara att ›mamma får räkna dem‹«, säger en kollega. En annan berättar att han hört att Martin »åker till Las Vegas så ofta som möjligt – bara för att han kan«. En tredje föreslår att jag ska slå en signal till Ken Ring. Han och Martin har byggt varsitt hus intill varandra i Kenya och ska tydligen vara »rätt tajta«.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?