Hängiven. På pappret jobbar Mats halvtid i Mjällby och halvtid på en skola. Men i verkligheten är han heltid i Mjällby och halvtid på skolan.

Terapi på massagebänken

Sedan 1998 har Mats Book masserat, tejpat och tränat Mjällbyspelare. Utöver det är han hobbypsykolog.

»I början var jag massör någon timme i veckan. Nu, 16 år senare, är jag rehabansvarig på heltid och ser till att allt fungerar fysiskt för spelarna. Jag håller i en del av fysträningen, är länken mellan spelare, läkare och sjukgymnaster, kör rehabträning, tejpar och masserar. Jag kommer spelarna väldigt nära. Vi har ingen psykolog eller terapeut anställd i Mjällby. Kanske är det därför spelarna kommer till mig med olika problem. I mitt jobb finns det tid att småprata medan man tejpar eller masserar, på bänken eller i gymmet. Det blir naturligt för spelarna att ta upp saker då. Oftast är det praktiska grejer. Särskilt de utländska spelarna kan ha bekymmer, till exempel med var man kan besiktiga bilen, hur man bokar tandläkartid eller fyller i något viktigt papper. De får ringa eller SMS:a när de vill, även på helger och kvällar.

Mats Book

Ålder: 60 år


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 2-2014 (19 mars 2014) och är skriven av .