Arild Stavrum om att skriva

19 år efter att ha skjutit SM-titeln till Helsingborgs IF gav Arild Stavrum ut sin åttonde bok – en biografi om sin förra guldtränares fotbollsliv.

 Hur var det att skriva om Åge Hareide?

– Roligt och konstigt. Vårt första samtal blev för långt och utflytande, om gamla minnen och allt möjligt. Väldigt ineffektivt. Efter det såg jag till att strukturera upp samtalen, och då upplevde han nog att det blev professionellt. Ibland kändes det väldigt konstigt att försöka få sin gamla tränare att öppna sig, men han gjorde det lätt för mig.

Annons

I boken säger den tidigare landslagsmålvakten Thomas Myhre att han »hatar Åge Hareide«. Kändes det bekvämt att skriva ut den sortens kritik?

– De är två starka personligheter som hamnade på fullständig kollisionskurs. Jag ville visa att sådana saker sker inom fotbollen. Konflikter med spelare är en del av att jobba i ett utsatt yrke. Det var viktigt för mig att ha med.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?