Daniel Sundgren om arv och miljö

Som son till en allsvensk kultspelare ligger man bra till hos ­supportrarna från start. Men frågar man AIK:s 26-åriga högerback så har hans efternamn tvingat honom att gräva djupare än andra.

Är du trött på att kallas »Lill-Gary«?

– Jag är ganska van. För det mesta är det kul att bli påmind, men det kunde vara jobbigt när jag var yngre. Många trodde att jag fick fördelar som Garys grabb, men jag har testats hårdare än de flesta. Jag var utlånad till division tre och var bänkad i Superettan innan jag spelade fyra år i Degerfors. Jag har krigat som fan för att få spela i AIK.

Annons

Via den tidigare samarbetsklubben Väsby lämnade du AIK:s organisation när du var 21. Trodde du att du skulle komma tillbaka en dag?

– Ja. Jag lade aldrig upp någon tidsplan för när det skulle ske, men jag såg hela tiden framför mig hur jag spelade i AIK-tröjan. Det pushade mig på varje träning och match i Degerfors.

Förtjänade du ett A-lagskontrakt redan 2011?

– Jag var jävligt besviken när jag inte fick det. När man är ung jämför man sig med sina jämnåriga. Flera av mina kompisar hade spelat i Allsvenskan och jag måste erkänna att jag var rätt avundsjuk, nästan bitter. »Det finns inte en chans att de ska lyckas och inte jag gör det«, typ. Jag hade ju lagt ner minst lika mycket tid som de. Jag blev rätt irriterad på folk som sa att jag gled på en räkmacka på grund av mitt namn, för om det hade varit så hade jag ju fått det där kontraktet. 

Vilka sa att du gled på en räkmacka?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?