»De kommer från gatorna i Casablanca«

Att »bjuda på en show« har alltid varit hans drivkraft. Men det var först när Nabil Bahoui blev tråkig som det började hända grejer.

Din teknik bygger mycket på fart. En liten vrickning och sedan sticker du. Har det alltid varit så?

– Nej, verkligen inte. När jag var liten var jag väldigt trixig och det handlade mycket om att bjuda mina kompisar på en show. Vändpunkten kom när jag var 17 år. Jag satt på bänken i Brommapojkarnas juniorlag och kände att jag inte kom någonstans i min utveckling. Då sa jag till mig själv: »Nu måste du göra mål och assist! Krångla inte till det.« Efter det vann vi Juniorallsvenskan och jag vet inte hur många mål jag gjorde. Jag har blivit lite tråkig helt enkelt.

Annons

Tråkig?

– Ja. Många älskar att se AIK vinna, men vissa kommer dit för att se spelare som ­Martin Mutumba. Man visste aldrig vad som skulle hända när han hade bollen. Jag vet själv hur det var när jag var liten och kollade på ­Ronaldinho. Under hans sista år i Barcelona dribblade han inte lika mycket och jag tänkte: »Vad är det som händer?« Det var på grund av hans finter som jag började gilla fotboll, och så är det för många barn i dag också. Alltså, jag kan göra värsta tricken fortfarande, men det viktigaste för mig nu är att jag utvecklas och kommer vidare i karriären. I den nya, snabba fotbollen finns det oftast inte tid för avancerade dribblingar. Men några »flashiga« grejer kommer jag alltid att bjuda på. Det är viktigt för mig att ge tillbaka till grabbarna.

Var kommer din teknik ifrån?

– Enligt morsan är den från gatukorsningarna i Casablanca. Hon skickade alltid ut mig till de andra barnen där när vi var på semester i Marocko. Vi hade stenar som målstolpar och fick hela tiden akta oss för bilar. Jag var väl fem då ungefär och minns inte så mycket mer, men jag antar att det inte var så mycket ytor och därför blev dribblingar viktiga. Mamma säger också att det var hon som fick mig att börja spela fotboll. En dag när hon kom hem från jobbet slogs alla barnen på gården där vi bor. Då tänkte hon »näe … min son ska inte hålla på och slåss«, och efter det började jag i ett lag.

Hur mycket extraträning ligger bakom din teknik?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?