Ella Masar McLeod om tungt bagage

Efter en vecka i Malmö kom panikångesten. ­Sam­tidigt fick McLeod höra att hon mest hade värvats som sällskap till sin fru, målvakten Erin McLeod. Nu lämnar Ella Masar McLeod Rosengård som lagets bästa målskytt.

 Hur minns du dina första månader i FC Rosengård?

– Jag hade drömt om att få spela för klubben men hade känslan av att något dåligt skulle hända. Efter en vecka åkte Erin till en landslagssamling med Kanada. Jag var ensam. Alla i laget hade sina egna liv och åkte hem efter träningarna. Jag är tvilling och har haft någon intill mig sedan jag föddes. Känslan av tvivel smög sig på. Det kändes som om min tunga svullnade upp och jag kunde inte sova på nätterna. Huvudet värkte och jag kände smärtor i bröstet. När Erin kom tillbaka hade jag gått ner mellan fem och sju kilo. Hon undrade vad som hade hänt.

Annons

Hur reagerade klubben?

– De undrade om jag ville åka hem, men jag ville kämpa. »T« [Rosengårds sportchef Therese Sjögran] var fantastisk. En natt hade jag en riktigt jobbig panikångestattack. Jag låg helt genomsvettig i sängen och försökte få ner min hjärtrytm i två timmar. Dagen efter pratade jag med »T« som sa till sin fästmö: »Okej, jag har en spelare som kommer hem till oss eftersom hon behöver hjälp.« Hon lyssnade och brydde sig men behandlade mig aldrig annorlunda inför andra.

Var det jobbigt att spela fotboll också?

– Matcherna var som en frizon, men vissa träningar efter sömnlösa nätter var jobbiga. Det var frustrerande att kroppen gjorde tvärtemot vad jag ville. Som idrottare är man van vid att träna skiten ur sig för att bli bättre. Men under den här perioden var det tvärtom, att försöka bekämpa ångesten gjorde det bara värre.

Hur tog du dig ur problemen?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Vi låser delar av vårt material för att våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera) ska få valuta för sina pengar. Nu hoppas vi på dig också!

Kom igång med din gratis provperiod!

  • 2 fria månader, sedan 35kr/mån.
  • Ingen bindningstid, enkelt att avsluta.
  • Papperstidning i brevlådan varannan månad.

Dessutom får du tillgång till hela vår webb – med hyllade reportage, personporträtt och granskningar från de senaste tio åren.

Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?