Ella Masar McLeod om tungt bagage

Efter en vecka i Malmö kom panikångesten. ­Sam­tidigt fick McLeod höra att hon mest hade värvats som sällskap till sin fru, målvakten Erin McLeod. Nu lämnar Ella Masar McLeod Rosengård som lagets bästa målskytt.

 Hur minns du dina första månader i FC Rosengård?

– Jag hade drömt om att få spela för klubben men hade känslan av att något dåligt skulle hända. Efter en vecka åkte Erin till en landslagssamling med Kanada. Jag var ensam. Alla i laget hade sina egna liv och åkte hem efter träningarna. Jag är tvilling och har haft någon intill mig sedan jag föddes. Känslan av tvivel smög sig på. Det kändes som om min tunga svullnade upp och jag kunde inte sova på nätterna. Huvudet värkte och jag kände smärtor i bröstet. När Erin kom tillbaka hade jag gått ner mellan fem och sju kilo. Hon undrade vad som hade hänt.

Annons

Hur reagerade klubben?

– De undrade om jag ville åka hem, men jag ville kämpa. »T« [Rosengårds sportchef Therese Sjögran] var fantastisk. En natt hade jag en riktigt jobbig panikångestattack. Jag låg helt genomsvettig i sängen och försökte få ner min hjärtrytm i två timmar. Dagen efter pratade jag med »T« som sa till sin fästmö: »Okej, jag har en spelare som kommer hem till oss eftersom hon behöver hjälp.« Hon lyssnade och brydde sig men behandlade mig aldrig annorlunda inför andra.

Var det jobbigt att spela fotboll också?

– Matcherna var som en frizon, men vissa träningar efter sömnlösa nätter var jobbiga. Det var frustrerande att kroppen gjorde tvärtemot vad jag ville. Som idrottare är man van vid att träna skiten ur sig för att bli bättre. Men under den här perioden var det tvärtom, att försöka bekämpa ångesten gjorde det bara värre.

Hur tog du dig ur problemen?

Logga in eller skapa ett konto för att läsa vidare

Kom igång med din gratis provperiod!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

  • Magasinet i din brevlåda
  • Alla utgåvor som PDF
  • Allt webbinnehåll
  • Avsluta när du vill
Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

Har du redan konto?

Glömt lösenord?