Ella Masar McLeod om tungt bagage

Efter en vecka i Malmö kom panikångesten. ­Sam­tidigt fick McLeod höra att hon mest hade värvats som sällskap till sin fru, målvakten Erin McLeod. Nu lämnar Ella Masar McLeod Rosengård som lagets bästa målskytt.

 Hur minns du dina första månader i FC Rosengård?

– Jag hade drömt om att få spela för klubben men hade känslan av att något dåligt skulle hända. Efter en vecka åkte Erin till en landslagssamling med Kanada. Jag var ensam. Alla i laget hade sina egna liv och åkte hem efter träningarna. Jag är tvilling och har haft någon intill mig sedan jag föddes. Känslan av tvivel smög sig på. Det kändes som om min tunga svullnade upp och jag kunde inte sova på nätterna. Huvudet värkte och jag kände smärtor i bröstet. När Erin kom tillbaka hade jag gått ner mellan fem och sju kilo. Hon undrade vad som hade hänt.

Annons

Hur reagerade klubben?

– De undrade om jag ville åka hem, men jag ville kämpa. »T« [Rosengårds sportchef Therese Sjögran] var fantastisk. En natt hade jag en riktigt jobbig panikångestattack. Jag låg helt genomsvettig i sängen och försökte få ner min hjärtrytm i två timmar. Dagen efter pratade jag med »T« som sa till sin fästmö: »Okej, jag har en spelare som kommer hem till oss eftersom hon behöver hjälp.« Hon lyssnade och brydde sig men behandlade mig aldrig annorlunda inför andra.

Var det jobbigt att spela fotboll också?

– Matcherna var som en frizon, men vissa träningar efter sömnlösa nätter var jobbiga. Det var frustrerande att kroppen gjorde tvärtemot vad jag ville. Som idrottare är man van vid att träna skiten ur sig för att bli bättre. Men under den här perioden var det tvärtom, att försöka bekämpa ångesten gjorde det bara värre.

Hur tog du dig ur problemen?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?