Johannes Hopf om att gå under radarn

Få svenska målvakter är lika heta, ändå är han iskall när det kommer till landslaget.

 Jag tänkte göra en intervju med dig om hur lite uppmärksamhet du har fått i Sverige, men så såg jag att du hade släppt in 16 mål på de första 7 omgångarna. En ynka vinst har ditt Gençlerbirliği fått ihop. Hur räddar vi det här?

– Det vete fan. Skriv att jag är grym bara! Det är ändå ingen i Sverige som har koll.

Annons

Vågar jag lita på att du är grym?  

– Sedan jag kom till Turkiet 2015 har jag utsetts till klubbens bästa spelare två år i rad och i fjol tog jag målvaktsplatsen i »Säsongens lag« för hela turkiska ligan. Så ja, jag är ganska bra. Men som lag har vi inte hittat rätt i år, vi har tappat nyckelspelare och nyförvärven har inte kommit igång. Gençlerbirliği är en liten klubb som handlar billigt och försöker sälja med vinst. Anrik och respekterad, men långt ner i näringskedjan. Vi är lite som Turkiets Brommapojkarna. Att vi kom åtta i ligan förra säsongen var sensationellt.

Du fick några rubriker i svenska medier i december 2016 när det stod klart att du var den målvakt i de högsta ligorna i Europa som släppt in minst mål: åtta nollor på 14 matcher, totalt 8 insläppta mål. 

– Ja, det var kul med lite uppmärksamhet. Kontrasterna är så stora. Här i Turkiet blir jag stoppad överallt, poliser stannar mig för att ta bilder och autografer, passkontrollanter drar in mig på sina kontor för att bjuda på te. När jag är hemma i Sverige på semester är det knappt en kotte som känner igen mig. Det är nog bara hammarbyare.

Hur påverkar det ditt humör att gå från beröm och framgångar till storförluster och bottenplacering? 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?