Kristoffer Nordfeldt om att resa sig

I sin första TV-sända match gjorde han tre tavlor och i debuten för Heerenveen blev det fyra insläppta mål på en halvlek. Ändå tror han sig ha vad som krävs för att ta över efter Andreas Isaksson i landslaget.

När du spelade i Brommapojkarna trodde jag att du var för bekväm för att nå landslaget.

– På ett sätt stämmer det. Jag är väldigt laid back och kan utan problem ligga på soffan en hel dag. Men du borde se mig träna. Alltså, det finns ingen målvakt i världen som gillar gristräning så mycket som jag. Jag har kämpat mig igenom motvinden många gånger.

Annons

När gjorde du det första gången?

– Som knatte var jag målfarlig forward. Men så gick de andra i kapp och förbi, och som tolvåring platsade jag inte längre i BP:s pojklag. Då knuffade man in mig i målet. Morsan blir alltid lack när jag säger att jag inte dög som utespelare, men – sorry, morsan – så var det. Jag gillade positionen, men när BP några år senare värvade en stor målvaktstalang som hette Gabriel Sleyman hamnade jag på bänken. Då såg man inte direkt ett proffsliv framför sig. Dessutom var jag i åldern då man intresserar sig för annat. Tjejer, tjuvrökning, smygsupande …

Men du jobbade vidare?

– Ja. Men det var också så att Gabriel, tragiskt nog, hade ett hjärtfel som tvingade honom att vila från fotbollen. Så det blev jag som flyttades upp till BP:s juniorlag. Och där fick jag chansen direkt eftersom förstemålvakten skulle iväg på klassresa. Under åren som följde utvecklades jag b­rutalt mycket. Jag kom med i A-laget och fick spela i Superettan 2008. Fast starten där ska vi bara inte snacka om.

Eller ska vi det?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Vi låser delar av vårt material för att våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera) ska få valuta för sina pengar. Nu hoppas vi på dig också!

Kom igång med din gratis provperiod!

  • 2 fria månader, sedan 35kr/mån.
  • Ingen bindningstid, enkelt att avsluta.
  • Papperstidning i brevlådan varannan månad.

Dessutom får du tillgång till hela vår webb – med hyllade reportage, personporträtt och granskningar från de senaste tio åren.

Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?