Proffsliv

Christian »Chippen« Wilhelmsson ­skjutsas till träningen i sin ombyggda Mercedesbuss.

När vi 2013 hälsade på Christian Wilhelmsson i Dubai reagerade några läsare på vräkigheten. Behövde han verkligen specialbeställda skinnsäten med initialerna på? Eller Porschen som han kallade för en »bra att ha«-bil? Var det nödvändigt med en lönndörr i bokhyllan (Chippen var inspirerad av Batman) som ledde in till en privat biosalong med popcornmaskin och godisautomater? 

Klart det inte var. Men Chippen hade blivit rik på egna meriter och ville han leva sin pojkdröm fick han förstås göra det.

Däremot kommenterade ingen det faktum att svensken tjänade mycket av sina pengar i just Dubai. I dag får svenska klubbar arga supportrar på sig när de väljer att lägga sina träningsläger där; FC Köpenhamn ställde till och med in sitt läger efter protester från fansen. Victor Nilsson Lindelöf fick kritik från norska Amnesty efter att ha publicerat en bild på en solnedgång i Dubai. 

Annons

Chippen? Han bor kvar. Numera driver han en fotbollsagentur och är anlitad som krönikör i den arabiskspråkiga tidningen Al Ittihad. När Sportbladet träffade honom i vintras berättade han också om sin nya »superkropp«. En av hemligheterna: 39 år gammal har Christian Wilhelmsson börjat äta frukost om morgnarna.


Offsides bildredaktör Daniel Nilsson har för många pärlor i bild­arkivet för att de bara ska glömmas bort på någon hårddisk. Under vinjetten »Backspegeln« gräver Daniel i sitt fotoarkiv.