Elfsborgskatt avlivad

Allsvenska klubbar blir tråkigare på sociala medier.

I september publicerade magasinet These Football Times en »inside story« om Romas engelska Twitterkonto med puffen: »The social media account that changed football.« I texten beskrivs kontot som »fotbollstwitters Lionel Messi« och jag får veta att Romas digitala följarskara har tredubblats som ett resultat av alla spetsiga, kreativa och pikande tweetar i lekfull ton.

Medan den italienska klubben sedan två år tillbaka är ansiktet utåt för fotbollslag som är framåtlutade, håller svenska elitklubbar en slät profil i sociala medier. En skrollning genom de allsvenska klubbarnas flöden gör ingen människa lycklig. Även om flera lag har anställt digitalt innehållsansvariga – som klubbarna inte ogillar att kalla för content managers – handlar de vanligaste inläggen om att en anfallare har kämpat till sig en hörna i matchminut 58, eller tillrättalagda standardcitat efter matchen av lagets tränare.

Man måste ge ett par klubbar att de har försökt.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 6-2019 (25 november 2019) och är skriven av .