Ska vi byta vimplar med varandra?

Efter mer än 60 år av vänskapliga byten är det läge att undra om fotbollsvimpeln är på väg att dö ut?

Mycket talar för att Frank-Morten Jørgensen är en av Europas främsta vimpelsamlare. Namnet är det första man stöter på om man ger sig ut på jakt efter skandinaviska samlare, och för den som söker efter en komplett vimpelbank är norrmannens hemsida det närmaste man kommer.

På fmdjvimpler.com kategoriserar Frank-Morten sina 5 756 vimplar efter land, region och division. Några av dem är Bingolottokungen Leif »Loket« Olssons gamla kontorsvimplar, numera inplastade i en noggrant strukturerad pärm i en fjordby utanför Ålesund.

Hemsidan är en guldgruva. Jag blir glad när jag hittar min moderklubb IFK Fjärås under Hallandsfliken och imponeras först av den norske samlarens ambition att under varje vimpel skriva några informativa rader om klubben den representerar. Sedan ser jag att Fjäråsinfon uppenbart är saxad från svenska Wikipedia. Svagt.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 3-2019 (27 maj 2019) och är skriven av .