»Det krävs bara ett par miljoner armhävningar«

Fotbollsledare gillar att avfärda kniviga frågor med att de är »hypotetiska«. Här drar Offside det presumtiva till sin spets. Denna gång: Henrik Rydström, assisterande tränare, Kalmar FF.

Du får tillbringa en vecka med valfri ledare från historien. Vem väljer du?

– Dynamo Kiev-legendaren Valerij Lobanovskyj! Inte nog med att han skapade lag som var före sin tid fotbollsmässigt, han var också där i 20 år och förnyade sig ständigt. Givetvis hade jag också frågat hur det var att vara ukrainare under Sovjettiden. Tyvärr dog han 2002.

Annons

Rasmus Elm ber dig att skriva hans självbiografi. Vad blir titeln på boken?

– »Min stora sorg«, skulle den heta. Boken skulle handla om att han aldrig tog efter mig med fysträningen. Han inspirerades aldrig av mig när jag pumpade muskler. Än i dag kan han inte göra en enda pull-up.

Du får chansen att ändra en spel­regel. Vilken väljer du?

– Jag skulle fokusera på varningssystemet. Om man får en varning i omgång tre, nästa i omgång 14 och den tredje i omgång 20 blir man avstängd. Man är inte en ful spelare om varningarna kommer med sådant mellanrum, ändå straffas man.

Plötsligt är Peter Swärdh aktuell som tränare för Bolton Wanderers. Deras klubbdirektör ringer dig för en referens. Vad säger du?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?