»Det får aldrig vara en nackdel att ha en så stor publik«

Fotbollsledare gillar att avfärda kniviga frågor med att de är »hypotetiska«. Här drar Offside det presumtiva till sin spets. Denna gång: Jakob Michelsen, tränare i Hammarby IF.

I Danmark fick du smeknamnet »Mini-Mourinho«. Skulle du påpeka detta under varje presskonferens om det innebar tio poäng extra för Hammarby?

– Jag skulle göra vad som helst om det innebar tio extra poäng för Hammarby.

Annons

Du märker att din viktigaste spelare sänker en Tuborg och en gammeldansk inför varje match. Hur gör du när han efter en konfrontation påstår att det är anledningen till att han snittar två poäng per match? 

– Hmm … vi måste prata om det här. Nej, det accepteras inte. Det finns inga bevis för att det skulle vara orsaken och kanske gör han tre poäng per match utan?

En dag vaknar du upp och känner att du tappat sugen för fotbollen och vill göra något helt annat. Vad blir det?

– Troligtvis skulle jag vilja resa och leva ett mer ostrukturerat liv. Livet som fotbollstränare är så strukturerat: det är träningar, förberedelser, match och så fortsätter det så. Om jag ändå skulle vilja göra något strukturerat med min tid skulle jag nog arbeta som lärare, det är jag utbildad till.

Du får chansen att värva Michael ­Laudrup eller Kenta Ohlsson från deras glansdagar till dagens Hammarby. Vem väljer du? 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?