»Mina assisterande blir Nilla Fischer och John Owoeri«

Fotbollsledare gillar att avfärda kniviga frågor med att de är »hypotetiska«. Här drar Offside det presumtiva till sin spets. Denna gång: Peter Gerhardsson, tillträdande förbundskapten.

Det enda Pia Sundhage kräver av dig när du tar över som förbundskapten är att du ska sjunga en Bob Dylan-låt. Vilken väljer du?

– En av Dylans bästa är »Tight Connection to My Heart«. Den släpptes 1985, ett år efter att jag fick min äldsta son Andreas. Jag har starka band till den tiden och låten, så det är ett självklart val.

Annons

Du får följa med och studera valfri tränare i världen under en månads tid. Vem blir det?

– Jürgen Klopp i Liverpool. Han är en av de mest intressanta tränarna just nu, särskilt med hur han försöker implementera den tyska spelidén i engelsk fotboll. Dessutom har han fantastiskt snygga glasögon, det är ofrånkomligt. Det första jag skulle fråga handlar nog om var han har köpt dem.

»Vi fick straff och jag valde att chippa. Målvakten flyttade inte ens på sig. Ingen klockren start, direkt.«

Du får ändra ett beslut från din karriär. Vilket?

– Egentligen är jag inte så mycket för att fundera på saker i efterhand, man kan bli rädd för att ta beslut genom att sitta och analysera beslut i efterhand. Hmm … ska det vara något så får det vara i min första match i Vasalund efter att jag lämnat Hammarby. Bosse Petersson var tränare och gav mig kaptensbindeln före matchen. Vi fick straff och jag valde att chippa. Målvakten flyttade inte ens på sig. Ingen klockren start, direkt.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Vi låser delar av vårt material för att våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera) ska få valuta för sina pengar. Nu hoppas vi på dig också!

Kom igång med din gratis provperiod!

  • 2 fria månader, sedan 35kr/mån.
  • Ingen bindningstid, enkelt att avsluta.
  • Papperstidning i brevlådan varannan månad.

Dessutom får du tillgång till hela vår webb – med hyllade reportage, personporträtt och granskningar från de senaste tio åren.

Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?