»Då skulle jag stjäla Brolins frisparksmål«

Fotbollsledare gillar att avfärda kniviga frågor med att de är »hypotetiska«. Här drar Offside det presumtiva till sin spets. Denna gång: Roland Nilsson, förbundskapten för U21-landslaget.

Nya regler till OS 2020. Istället för att tillåta tre spelare över 23 år måste man ta ut tre spelare över 43. Vilka tre väljer du?

– Riktigt svår fråga, det är många duktiga spelare som lagt på sig ett par kilo efter karriären. Frågan är om de hinner komma i form? Men Patrik Andersson, Jesper Blomqvist och Henke Larsson har alla hållit sig i bra skick. Dem tar jag.

Annons

En nutida U21-landslagsman frågar vem som var kungen i U21-landslaget när du spelade där i början av 80-talet. Vem berättar du om?

– Anders Limpár. Han var en trollgubbe redan då, en dribbler utan dess like. Vi spelade i landslaget tillsammans ända från pojkåldern och det syntes redan då vilken teknisk spelare han var. Sedan höll han stilen i alla år.

Du får chansen att ändra en spel­regel. Vilken väljer du? 

– Offsideregeln. Det är alldeles för mycket för en enskild person att hantera. Är spelaren involverad i spelet? Har någon stått i vägen? Och allt detta ska en person på linjen hålla reda på? Nej, gör den lättare och ta bort en del bedömningsalternativ så att det blir klarare vad exakt som är offside.

Gordon Strachan, din gamla tränare i Coventry, ber dig skriva förordet till sina memoarer. Hur lyder första meningen?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?