Offsidesnack Publicerad 23 mars 2020

Nytt nummer på väg!

Ja, med start i dag börjar det här numret nå våra prenumeranters brevlådor och hallmattor. I butik finns det att köpa från och med torsdag, och digitalt är magasinet läsbart redan nu om du prenumererar på oss: Offside 2/2020.

Värt att tänka på: Numret är producerat och skickat till tryck före coronasituationen intensifierades. Men även om vissa vinklar kan ses i ett annat ljus i dag finns det mycket härlig fotbollsläsning att dyka in i.

Uppdrag glädje. När Viktor och Rasmus Elm återförenades i klubben de sju år tidigare fört till SM-guld, pekades de ut som Kalmar FF:s frälsare. Fyra års kamp senare, med tränarkaruseller, styrelsebråk, dålig ekonomi och nedflyttningshot, åkte Offside till Kalmar för att träffa två bröder som vill ha roligt igen.

Degerfors drömmer igen. Efter tio stabila år i Superettan är en av Sveriges mest klassiska fotbollstrakter redo för en ny, mer fängslande berättelse. Frågan är hur mycket glada miner är värt i svensk elitfotboll år 2020.

Segermaskinen. Klubben som för tio år sedan var under akut konkurshot är i dag en av världens mest lönsamma klubbar. I det här numrets omslagsreportage synar vi ägarna, algoritmerna, tränaren och träningsmetodiken som har gjort Liverpool FC till dominant Premier League-etta.

Vägen tillbaka. När Patrik Karlsson Lagemyr var i sitt livs form drabbades han av sin fjärde allvarliga skada på lika många år. Den här gången var beskedet värsta tänkbara: korsbandet i hans högra knä var trasigt. Offside följde »Paka« under åtta månader av smärta, rehabtristess och längtan efter allsvenskt adrenalin.

Utöver de här fyra reportagen rymmer numret bland annat läsning om ett indiskt bengalderby, Markus Krunegårds fotbollsmusikaliska bryderier, italienska ultras, långbollens eventuella återkomst, Simon Strands humör, Vittsjös konstintresserade måldrottning och Daniel Bäckströms noggrannhet. Alltsammans finns att ta del av via den här länken, antingen i PDF-format eller som separata webbtexter.

Trevlig läsning!

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Vinn ett Zlatan Sport Kit!

Publicerad 30 september 2020

Offsidesnack

Bra snack, boys!

Publicerad 10 juni 2020

Offsidesnack

Hajfenan

Publicerad 17 april 2020

Offsidesnack

Tack för 20 år!

Publicerad 10 februari 2020

Offsidesnack

Hurraaa!

Publicerad 27 januari 2020

Offsidesnack

Yassines debutmål!

Publicerad 16 januari 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 26 november 2019

Offsidesnack

Offsidewebben växer

Publicerad 17 september 2019

Offsidesnack

Möten i världen

Publicerad 13 september 2019

Offsidesnack

Kosovo går obesegrat

Publicerad 10 september 2019

Offsidesnack

Älska din fiende

Publicerad 10 maj 2019