Hästen som alltid vann

I dag landade den här bokpjäsen på Offsidekontoret. Det är svårt att genom fotot uppfatta bokens storlek och tyngd, men det är hursomhelst en redig, 340 sidor lång bjässe som Bosse Larssons lagkamrat i Malmö FF, Staffan Tapper, har satt ihop i trio med skribenten Micke Sjöblom och bildredaktören Anders Roos.

Att nostalgiskt bläddra igenom bilderna och berättelserna om Bosse Larsson får oss förstås att tänka på Mats Wemans varma porträtt av honom i Offsides första kultnummer 2007. Där utnämns han av Janne Möller till Sveriges bästa genom tiderna: »En spelare som var landslagsmässig på tio platser av elva«, konstaterar hans förre lagkamrat.

I reportaget är medförfattaren till ovanstående bok, Staffan Tapper, en annan av flera röster som berättar om Larssons karriär och personlighet: »Han snackade alltid om sina jävla hästar, ibland kunde man bli ordentligt trött på honom. Det roliga är att han själv var som en fantastisk travhäst. Lugn och fin vid sidan och sen, när du tog ut honom på banan – då stod han som ett spjut! Med ett jäkla löphuvud. Hästen som alltid vann. Det var Bosse. Han kunde se likgiltig ut på träningen, men på matcher – ojojoj.«

Inför helgen rekommenderar vi såväl den nyutgivna hyllningsboken som Mats Wemans elva år gamla reportage om hästen som alltid vann: »Jag skrattar när det ska skrattas«.

Artikeln publicerades 6 april 2018 och är skriven av .
Annons