Offsidesnack Publicerad 6 april 2018

Hästen som alltid vann

I dag landade den här bokpjäsen på Offsidekontoret. Det är svårt att genom fotot uppfatta bokens storlek och tyngd, men det är hursomhelst en redig, 340 sidor lång bjässe som Bosse Larssons lagkamrat i Malmö FF, Staffan Tapper, har satt ihop i trio med skribenten Micke Sjöblom och bildredaktören Anders Roos.

Att nostalgiskt bläddra igenom bilderna och berättelserna om Bosse Larsson får oss förstås att tänka på Mats Wemans varma porträtt av honom i Offsides första kultnummer 2007. Där utnämns han av Janne Möller till Sveriges bästa genom tiderna: »En spelare som var landslagsmässig på tio platser av elva«, konstaterar hans förre lagkamrat.

I reportaget är medförfattaren till ovanstående bok, Staffan Tapper, en annan av flera röster som berättar om Larssons karriär och personlighet: »Han snackade alltid om sina jävla hästar, ibland kunde man bli ordentligt trött på honom. Det roliga är att han själv var som en fantastisk travhäst. Lugn och fin vid sidan och sen, när du tog ut honom på banan – då stod han som ett spjut! Med ett jäkla löphuvud. Hästen som alltid vann. Det var Bosse. Han kunde se likgiltig ut på träningen, men på matcher – ojojoj.«

Inför helgen rekommenderar vi såväl den nyutgivna hyllningsboken som Mats Wemans elva år gamla reportage om hästen som alltid vann: »Jag skrattar när det ska skrattas«.

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Fira far med böcker!

Publicerad 30 oktober 2018

Offsidesnack

Missa inte nästa nummer!

Publicerad 24 oktober 2018

Offsidesnack

Tack för förtroendet!

Publicerad 19 oktober 2018

Offsidesnack

Offsides podcast #228

Publicerad 19 september 2018

Offsidesnack

Musikalmysteriet

Publicerad 17 september 2018

Offsidesnack

Poddcomeback!

Publicerad 15 augusti 2018

Offsidesnack

VM-sajten är live!

Publicerad 15 juni 2018

Offsidesnack

En klunk av ölen

Publicerad 9 maj 2018

Offsidesnack

Damallsvensk avspark

Publicerad 14 april 2018

Offsidesnack

Hibernation is over

Publicerad 12 april 2018

Offsidesnack

Kaptenskampen

Publicerad 9 april 2018