Offsidesnack Publicerad 13 september 2019

Hjälp Benny och få 35 kilo Offside!

61-årige Benny Stenberg har medverkat i Offside två gånger. En gång berättade han om sin omfattande Manchester United-samling som upptog ett rum och en stuga på villatomten i Skövde. Andra gången skickade Benny en privat bild på sig själv från 1983. Tillsammans med Liverpoolstjärnorna Ian Rush och Ronny Whelan satt Benny och mös i sin dåvarande ungkarlslägenhet i Skövde (märkligt kan tyckas eftersom han redan då var en hängiven Unitedsupporter, men en förklaring ÄR på väg).

Rush och Whelan var i Västergötland för att hålla i en anfallsskola under ungdomsturneringen Skadevi cup (andra tider och allt det där). För det fick de 30 000 kronor. Svart. Benny jobbade för arrangörsklubben IFK Skövde och blev Liverpoolproffsens ciceron under helgen i Skövde. Rush skötte sina åtaganden på träningsplanen, men det blev gott om tid över till öldrickande och diskotekbesök. Efter ett sådant orkade Rush inte gå hem till hotellet Billingehus. Och så kom det sig att han tillbringade en natt på Benny Stenbergs plyschsoffa.

Det är 36 år sedan nu. Och det har blivit dags för Benny att återgå till ett liv i lägenhet. Efter en skilsmässa stundar en flytt från huset och med den uppstår platsbekymmer. Manchester United-prylarna prioriteras högst och Benny ska göra vad han kan för att få plats med så mycket som möjligt.

Men Benny har också en Offsidesamling – komplett från starten år 2000. En mer eller mindre dagsfärsk vägning visar att Offsidesamlingen uppgår till 35 kilo. 35 kilo av några av de bästa reportagen, intervjuerna och bilderna från svensk fotbollsjournalistiks historia. Och nu har Benny inte plats för den längre. Hur mycket han än gillar tidningarna kan Offside inte mäta sig med hans älskade United.

Men slänga den tänker han inte. Istället söker Benny ett nytt hem för sin Offsidesamling. Han vill inte ha en krona i ersättning men den som vill ha den får vackert svänga förbi Skövde (hey, det finns risigare städer!) och hämta den.

Vill du ha 35 kilo Offside? Eller vet du någon som vore värd en komplett samling? Skicka ett mejl till podcast@offside.org och berätta! Så tar vi det vidare till Benny innan flyttlasset går till nya lyan.

Hör Benny berätta om Offsidesamlingen, Unitedrummet och öldrickandet med Liverpoolgästerna här:


En sak till. Lyssna på veckans poddavsnitt: »274. Fullfjädrad hackkyckling«.

Artikeln publicerades Publicerad 13 september 2019. Uppdaterad 13 september 2019. och är skriven av .

Annons