Offsidesnack Publicerad 18 maj 2018

Nisse vann Offsideligan

I helgen satte vi punkt för Premier League-säsongen, vilket innebär att även Offsides prestigefulla liga i Fantasy Premier League är avgjord.

Efter en spännande slutspurt i toppstriden konstaterar vi att det vinnande laget heter LillJonke Midsummers och tränas av Nils Vesterlund. För en van och noggrann Offsideläsare känns namnet igen, och det är ännu mer bekant för oss på redaktionen. Nisse är nämligen försäljnings- och marknadsansvarig på Offside.

Lika glada (över att ha en så kunnig medarbetare) som vemodiga (över att bli fullständigt krossade) riktar vi ett stort och imponerat grattis till Nisse, som med sina 2 421 insamlade poäng är åttonde bäst i Sverige och 225:a i världen.

– Tack, tack! Riktigt skönt att det ordnade upp sig till slut. Efter att ha varit i ledningen sedan i höstas höll allt på att gå om intet i april. Men »dubbelveckan« 37 gick riktigt bra, tack vare Sane och Aubameyang, och sedan var det bara att få in Salah igen och gardera bort min toppkonkurrent Hillcrest Hooligans i sista omgången.

Själv stämplar jag ut på 300 poäng färre som 226:a i Offsideligan. Tips, tack!

– Hemligheten är att jag har hållit på länge med fantasy, tror jag. Då har man det rätta tänket. Säsongen är lång och man får aldrig ge upp. Jag tänker i sannolikheter och riskspridning. Jag skulle till exempel aldrig tokchansa på en kapten utan i år har det blivit mycket Salah, Kane och Aguero, och inte heller ha tre backar från samma lag.

Hur många timmars scouting ligger bakom?

– En hel del i början av säsongen och när man spelar »wildcard« då en hel trupp ska tas ut. I början av året försöker jag hitta nykomlingarnas spelfördelare, de brukar vara prisvärda, till exempel Gross i Brighton. I övrigt är man ju rätt begränsad i antal byten. Sajten fantasyfootballscout är en otroligt bra utgångspunkt, och jag ser alltid highlights från alla matcher i varje omgång. Sedan blir det att man går och tänker och velar men det är ju inte scouting.

Chefredaktör Anders Bengtssons lag, Fingerschpitz FC, hittar vi på plats 281. Hur är det att slå övriga redaktionen och Offsides läsare på fingrarna?

– Riktigt kul att vinna Offsideligan! Det är den liga jag mest sneglar på, näst efter den privata liga som jag varit med i en massa år. I år blev det i och för sig samma sak eftersom Offsideligans tvåa, Niklas Nylander, är en kompis till mig och han är med i samma privata liga.

Nu är det den allsvenska fantasyversionen som gäller. Kammar du hem Offsides liga även där?

– Inte en chans! Jag tog ut ett lag men det var länge sedan jag gjorde något byte. Det jag tar sikte på nu är VM och med så få omgångar är det viktigt att välja rätt land att ha tre spelare från. Där måste man chansa mer jämfört med 38 Premier League-omgångar.

Mer underhållande Fantasy Premier League-läsning bjuder Johanna Frändén på i nummer 2/2018 av Offside. Läs texten om Johannas Fantasybesatta mamma här: »Lättsam familjelek blir blodigt allvar«.

Artikeln publicerades Publicerad 18 maj 2018. Uppdaterad 18 maj 2018. och är skriven av .

Annons