Tryckpressarna går just nu varma på vårt tryckeri i Laholm. Häromdagen blev vi nämligen klara med årets första Offsidenummer, som måndagen den 1 februari börjar nå våra prenumeranter. Samma dag kan den Offsideprenumerant som aktiverat sin digitala prenumeration läsa alla artiklar på vår sajt, samt bläddra i hela magasinet i PDF-format. Senare under releaseveckan når numret även tidningskioskernas hyllor.

Omslagsreportaget i detta nummer handlar om 4–4–2. Med hjälp av tränarröster från flera av svensk fotbolls olika hörn gör vi en nördig djupdykning i den ofta uträknade och bespottade formationen, som länge betraktades som hela Sveriges givna nationalsystem. Vad hände egentligen? Dessutom blickar vi tillbaka på fem europeiska framgångshistorier med formationen.

Vi kastar även ljus på sportchefsrollens nya utmaningar genom att porträttera ett av Allsvenskans största sportchefsnamn, följer vinterns kanske mest uppmärksammade (och utdragna) övergångshistoria på Österlen, pratar kontrollbehov med Elísabet Gunnarsdóttir och ställer Erik Niva mot väggen. Och så fortsätter Anders Bengtssons reportageserie om barn- och ungdomsfotboll med en fjärde del, den här gången i form av en lång intervju med en av landets mest framgångsrika talangutvecklare, Peter Kisfaludy.

Detta och mycket mer kan du läsa om i Offside 1/2021. Prenumererar du inte redan? Om du blir autopay-prenumerant nu, för 78 kronor varannan månad, kan du läsa hela numret direkt när det publiceras på webben den 1 februari.


TVÅ TIPS TILL PRENUMERANTER:
• För den som inte kan hålla sig i väntan på färsk Offsideläsning webbpublicerade vi häromdagen en intervju som inte fick plats i det kommande numret. Djurgårdens högerback Aslak Fonn Witry är självkritisk när han pratar om sina många inläggsförsök.

• Krama nu ur det sista ur fjolårets sista nummer innan det plockas ner från butikshyllorna. Vi rekommenderar särskilt Fredrik Backmans känslosamma essä om livet som fotbollspappa. »Fotboll med en dotter« finns att läsa i drygt en månad till på webben.

Artikeln publicerades 22 januari 2021 och är skriven av .

Annons