Offsidesnack Publicerad 5 juni 2020

Offside på tapeten?

Förra veckan landade vårt nya nummer i butiker och ytterligare några dagar tidigare skickades tidningen ut till våra prenumeranter. Många är ni som hört av er med uppmuntrande ord om blaskans stora grej: dagboken som Johan och jag skrev under åtta veckors tid och som spänner över nästan 80 sidor. Med lite distans till numret känner vi att det blev en unik tidning som förhoppningvis åldras väl som ett underhållande och deppigt tidsdokument över en märklig och skrämmande period.

Lika många är ni som hört av er om omslaget – en osedvanligt stilren och snygg etta som har illustrerats av Emma Hanquist. Flera har frågat om det inte går att köpa en poster.

Nu har vi tryckt upp en begränsad upplaga i två storlekar (30 x 40 cm och 50 x 70 cm) och anser, helt objektivt förstås, att omslaget blir ännu finare inramat på en vägg. En vacker påminnelse om en jobbig vår.

Vill du kika mer på våra posters? Klicka här!

 

I några inlägg i ovan nämnda dagbok berättar vi om hur Offside påverkas av coronan. Förutom minskad lösnummerförsäljning (vi säljer överlägset flest tidningar på de stora flygplatserna och de större städernas tågstationer och betydligt färre reser numera) drabbas vi också av minskade annonsintäkter. Våra annonssäljare har definitivt haft roligare dagar.

I dagboken, den 21 april, skrev jag: »Ledningsgruppen samlades i dag. Den senaste prognosen säger att Offside Press AB förlorar cirka 1,5 miljon kronor på grund av coronan. Annonsförsäljningen har helt avstannat, evenemang har blivit inställda eller uppskjutna. Lösnummerförsäljningen är katastrof. Motvind på cykeln hem.«

Det är fortfarande motvind. Men vi har bestämt oss för att vi måste ha kul på jobbet. Det går inte att deppa ihop. Vi ska drivas av lust och våga testa nya saker. Det här är en sådan grej.

Givetvis är våra posters av högsta kvalitet, säkerställt av Trydells i Laholm som trycker våra tidningar (200 grams obestruket – matt – papper). Behöver jag påminna om var ni klickar för att säkra en poster? Okej, här!

Ta hand om er,
Anders Bengtsson
Chefredaktör och ansvarig utgivare

Artikeln publicerades 5 juni 2020 och är skriven av .

Annons