Offside sänder Betrideildin!

Äntligen är det klart! Vi kan nu avslöja att Offside förvärvat de svenska TV-rättigheterna till den färöiska högstaligan. Och det drar igång redan i morgon, så nu gäller det att komma in i matchen! Det är här, på offside.org, som det smäller. Premiäromgången av Betrideildin, exklusivt på vår hemsida!

HÄR SER NI MATCHEN: NSÍ RUNAVÍK–TVØROYRAR BÓLTFELAG

15.55 på lördag går vi live (med kommentator givetvis) och som grädde på moset väntar ett hett svenskmöte när NSÍ Runavík, som tränas av Glenn Ståhl, tar emot Ken Fagerbergs Tvøroyrar Bóltfelag.

Vi har noll erfarenhet av att sända fotboll, har aldrig någonsin lekt med tanken på att förvärva rättigheter (det är så man säger i branschen har vi förstått), men nu dök det upp en möjlighet som vi inte ville tacka nej till. I dessa oroliga och svåra tider när ingen livefotboll har sänts från någon högstaliga är det många som bara vill försvinna från verkligheten i 90 minuter. Vitryska ligan har varit igång, men som alla vet är det den färöiska ligan som verkligen betyder något.

Vi gör inte det här för att tjäna pengar, vi gör det enbart för att det känns förbannat roligt att kunna överraska och erbjuda den som vill TV-sänd fotboll. Det kostar inget att titta på matchen, drabbningen på Runavíkstadion (kapacitet: 2 000) är tillgänglig för alla. Däremot blir vi glada om den som väljer att titta swishar (123 448 21 47) valfri biljettentré. Fem spänn, en 50-lapp … Om vi inte går back och om intresset finns tar vi det här ett steg längre nästa vecka. Vi känner att vi är många som kan förälska oss i den färöiska fotbollen!

I går, strax efter att vi slutförde affären, ringde jag Ken Fagerberg (som jag besökte på Färöarna för ett reportage hösten 2018). Jag ville försäkra mig om att det kokar på Färöarna, att det är något utöver det vanliga på öarna i Atlanten nu när de ska bli den första ligan att dra igång efter coronauppehållet.
– Det är ganska ljummet faktiskt, sade Ken. Folk verkar inte bry sig så mycket.
Men du är taggad, Ken?
– Jag har ont i kroppen. Höften värker.
Det hindrar inte dig från att spela på lördag? Vi sänder ju matchen! »Svenskmöte« och allt.
– Ska ni sända matchen? Varför då?
Vi sänder! Nu måste du spela, Ken.
– Jaha. Ja, säger du det så.
Så det är du som bestämmer om du ska spela?
– Om jag kan springa så spelar jag. Hör av dig om det blir att ni inte sänder, då kanske jag avstår.
Vi sänder!
– Okej, då kör vi!

Vi är så glada att kunna göra det här. Det blir som det blir och förhoppningsvis blir det bra. Det har varit dystra tider för många på sistone, men det här gav oss ny energi trots vetskapen om att vi som fotbollsmagasin går en tuff framtid till mötes. Men vi har bestämt att vi måste våga och att vi måste ha kul. Att testa nya saker ingår i det här. Så förutom att sända fotboll exklusivt från Färöarna öppnar vi under helgen upp hela vår webb. Alla kan läsa allt som vi lagt upp på vår hemsida fram till och med måndag – bland annat ovan nämnda reportage om Ken Fagerberg. Passa på att läsa gamla klassiker från Offsides arkiv, det kostar dig ingenting! Och bli sedan prenumerant. Vi behöver er mer än någonsin.

Framåt och uppåt!
/Offsidegänget genom Anders Bengtsson

Artikeln publicerades 8 maj 2020 och är skriven av .
Annons