Varje helg tipsar Offside om läs-, hör- eller sevärda dokumentära berättelser och aktuella sporthändelser. Offsides praktikant Robin Ridell är veckans första tipsare.

SEVILLA’S OBSESSIVE UNAI EMERY HAS HIS EYE ON ANOTHER EUROPA LEAGUE TITLE (THE GUARDIAN)

»Those who know won’t speak, and those who speak won’t know«, inledde Arsenals VD Ivan Gazidis när han under onsdagens presskonferens skulle förklara processen bakom valet av Unai Emery som efterträdare till Arsène Wenger. Då syftade han såklart på det faktum att Mikel Arteta under en dryg veckas tid varit det namn som engelska medier mer eller mindre spikat som det slutgiltiga valet. Vi Arsenalsupportrar som äntligen kommit till ro med valet av en oprövad tränare fick mentalt starta om från noll för att kunna ta ställning till Emerys tränarfilosofi.

Så, ett varv i mediearkivet senare: hur lyder svaret?

Helt ärligt – jag är supertaggad. Dels tack vare The Guardians Spanienkorrespondent Sid Lowe, som 2015 intervjuade Unai Emery inför Europa League-finalen med Sevilla. I intervjun illustrerar den spanske mittfältaren Joaquín, som hade Emery i Valencia, vikten av videogenomgångar på ett talande sätt: »Emery satte på så många videor att jag fick slut på popcorn«.

Och när Emery sedan anade att backen Jérémy Mathieu inte tog del av hans individuella USB-genomgångar fick fransmannen ett tomt USB-minne som test. Även om Mathieu gick på bet kanske inte Özil gör detsamma. I dagsläget är det bara känslan av att allt är nytt och oprövat som exalterar, och intervjun i The Guardian fördjupar bilden av vad som väntar Arsenals spelare och supportrar.

Här tipsar Johan Orrenius om en nördig kartläggning av VM-klichéer.

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Fira far med böcker!

Publicerad 30 oktober 2018

Offsidesnack

Missa inte nästa nummer!

Publicerad 24 oktober 2018

Offsidesnack

Tack för förtroendet!

Publicerad 19 oktober 2018

Offsidesnack

Offsides podcast #228

Publicerad 19 september 2018

Offsidesnack

Musikalmysteriet

Publicerad 17 september 2018

Offsidesnack

Poddcomeback!

Publicerad 15 augusti 2018

Offsidesnack

VM-sajten är live!

Publicerad 15 juni 2018

Offsidesnack

En klunk av ölen

Publicerad 9 maj 2018

Offsidesnack

Damallsvensk avspark

Publicerad 14 april 2018

Offsidesnack

Hibernation is over

Publicerad 12 april 2018

Offsidesnack

Kaptenskampen

Publicerad 9 april 2018