Varje vecka helgtipsar Offside om läsvärda dokumentära berättelser och aktuella sporthändelser. Chefredaktör Johan Orrenius är veckans tredje och sista tipsare.

And the winner is… whoever gets rid of the endless glut of football awards (The Guardian)

Den engelska kolumnisten Marina Hyde får mig nästan alltid att skratta. I en elitfotbollsvärld där de flesta tar sig själva på extremt stort allvar har hon förmågan att se det löjliga i pampigheten. Dessutom får hon en att tänka till, vilket är ett gott betyg till en krönikör.

I sin senaste text tar hon upp prisinflationen. Alltså: Behöver Kevin de Bruyne verkligen få 17 olika utmärkelser för att han har gjort en stark säsong?

Fifa gör sitt bästa för att elda på galakulturen. På så sätt kan höjdarna inom organisationen också få känna sig som stjärnor. Som Hyde skriver, apropå Fifas The Best Awards förra året: »The saddest thing I heard about it was that Swiss teenagers outside were asking Fifa president Infantino to autograph their shirts.«


Om löjlig pampighet kan ni även läsa i Offsidereportaget »Vi är på väg mot en stängd superliga« från i höstas. Med en lika ifrågasättande som lättsam penna skriver Henrik Ekblom Ystén om en evig maktkamp och ett splittrat 25-årsfirande.

Artikeln publicerades 6 maj 2018 och är skriven av .

Annons