Offsidesnack Publicerad 27 januari 2020

Offsides fotograf nominerad till Årets bild

I dag släpptes nomineringslistan till Årets bild – Sveriges största tävling i bildjournalistik. Offsides bildredaktör och fotograf Daniel Nilsson finns med bland de nominerade fotograferna.

Offsides bildjournalistik har prisats förut, och Daniel fick brons i samma tävling för glädjebilden från Blågults VM-avancemang hösten 2017. I år går han för guld.

– Självklart är det hedrande att bli nominerad tillsammans med flera duktiga kollegor från olika tidningar i Sverige, säger Daniel i en exklusiv kommentar. Det är alltid en extra ära när en duktig jury valt ut ens bilder som några av Sveriges bästa från året som gått.

En av bilderna som kan prisas i Årets bild 2020 är fotografiet på Markus Rosenberg nedan. Det finns även att njuta av på sidorna 42-43 i nya Offside 1/2020.

Ett annat av Daniels bidrag är det känslosamma ögonblicket då Djurgårdens spelare, efter en höst av ångest, klarade sig kvar i Damallsvenskan och föll ihop på Vittsjö IP:s gräsmatta vid säsongens sista slutsignal. Fotografiet ingick i reportaget Elefanten i rummet i Offside 6/2019.

Daniels sista bidrag är ett bildreportage om Markus Rosenbergs sista hemmamatch mot Dynamo Kiev. Ett par av bilderna bjuder vi på nedan – hela bildreportaget finns att ta del av via följande länk om du är prenumerant på Offside: Malmömagi.

Den 21 mars vet vi om Daniel vinner. Tills dess håller vi tummarna för att Årets bild-juryn fattar rätt beslut.

Artikeln publicerades Publicerad 27 januari 2020. Uppdaterad 27 januari 2020. och är skriven av .

Annons