Offsidesnack Publicerad 14 augusti 2018

Tord Grip »berättar allt«

I nummer 7/2013 frågade vi Tord Grip om han, precis som den då memoareraktuelle Sven-Göran Eriksson, planerade att ge ut en självbiografi där han »berättar allt«. Svaret:

– Vi får se hur responsen blir på Svennis bok. Jag har ju en hel del fotbollshistorier. Som den när vi spelade mot Werner Bremen med Malmö FF 1983. Vi möttes fyra gånger på två månader i Tipscupen och i Uefacupen. Vi gjorde en bra bortamatch i Uefacupen, sedan fick vi en hörna i hemmamatchen som vi slog för dåligt, de kontrade och gjorde mål. Det glömmer jag aldrig.

Onekligen en oförglömlig fotbollshistoria.

Fem år senare, med självbiografin Fotbollsspelarpojken ute i handeln, vill vi tro att vi åtminstone sådde ett litet frö i Grips tankar med den där frågan. Det kanske vi inte borde ha gjort. Till Fotbollskultur-delen i vårt nya nummer bad vi Jesper Högström att recensera boken, och Jesper har svårt att se poängen med självbiografins upplägg. En sympatisk »doldis« som helst står i skuggan lämpar sig inte för att vara huvudperson, konstaterar han.

»Stefan Lövgren ska ha en eloge för försöket, men att skriva en biografi om en sådan man är helt enkelt en övermänsklig uppgift.«

Läs Högströms recension av Tord Grips självbiografi här!

Artikeln publicerades Publicerad 23 maj 2018. Uppdaterad 14 augusti 2018. och är skriven av .

Annons