I nummer 6/2016 porträtterade vi supportern Jonny Lundin som då inte hade missat en tävlingsmatch med Djurgårdens IF sedan den 30 augusti 1998. Under guldåret 2019 nådde Jonny milstolpen 700 raka matcher och han hade redan bokat vårsäsongens tågresor när virusutbrottet kom.

– Det har blivit så tomt, säger Jonny. Matcherna och resorna har varit mina avbrott från vardagen. Jag behöver dem, mer än vad jag kanske fattade innan publikförbudet kom. Det känns som om en stor del av livet har försvunnit.

Vad gör du nu med din lediga tid?

– Min syrra har fått mig att börja vandra. Vi går olika leder och nu när man får resa lite mer söker vi gärna upp en led i närheten av Djurgårdens senaste bortamatch. Så lite anpassar jag fortfarande resandet efter Djurgården.

För att muntra upp sin mest trogna supporter överraskade klubben Jonny inför seriestarten i juni. Mittfältaren Kevin Walker och SLO:n Lena Gustafson Wiberg kom till hans lägenhet och gav honom en ny TV.

– En värsting-TV på 65 tum. Jag bor på 23 kvadrat så den tar upp halva lägenheten. Eftersom jag alltid har varit på plats hade jag aldrig sett Djurgården på TV tidigare. Det kändes helt fel att göra det. Men jag blev ändå väldigt glad av gesten.

Artikeln publicerades 28 juli 2020 och är skriven av .

Annons