Offsidesnack Publicerad 16 januari 2020

Yassines debutmål!

För sju år sedan tillbringade Offsides reporterteam Alexander Piauger och Daniel Nilsson några dagar med 13-årige Yassine Benrahou och hans klasskamrater på den franska talangfabriken Clairefontaine. Dessutom bjöds vår utsända reporterduo på läsk och kakor i Yassines föräldrahem, medan 13-åringen visade upp sin nya Girondins Bordeaux-tröja och drömde om att spela i Ligue 1 och Real Madrid. Reportaget Les enfants terribles fanns med i Offside 2/2013.

Sedan dess har vi uppmärksammat att en av eleverna som Alexander och Daniel stötte på under besöket på fotbollsakademin hette Kylian Mbappé. Och även om reportagets huvudperson inte nått Mbappés nivå (världsmästare, trefaldig fransk ligamästare och överlägsen skyttekung i Ligue 1) så har även Yassine börjat sätta avtryck på den franska proffsfotbollen.

I början av januari 2020 lånades han ut från Bordeaux till Nîmes Olympique, och i debuten i helgen smekte Yassine in sitt första Ligue 1-mål. Se frisparken nedan och läs det finfina reportaget om Yassine och hans klasskamrater på Clairefontaine här: Les enfants terribles.

Artikeln publicerades Publicerad 16 januari 2020. Uppdaterad 16 januari 2020. och är skriven av .

Annons