Kalle och fotbollsfabriken

I flera år var Kalle Karlsson Expressens kunnigaste fotbollsskribent – utan att läsarna fick veta det. När hans analyser väl hittade sin publik inledde han samtidigt en tränarresa som snabbt blev mer ambitiös än han tänkt sig. Johan Orrenius återser en gammal kollega mitt i två karriärer.

Jag får syn på honom först och betraktar honom i några sekunder innan han upptäcker mig. Han kommer gående i duggregnet uppför Götgatsbacken med en svart träningsväska över axeln. Det där lite stela steget som jag minns så väl från Expressens redaktionsgolv. Vänsterknät som spökat i över 15 år nu. 

– Det kommer tyvärr aldrig att bli bra, säger han.

Vi väljer ett kafé i farten för att komma undan det tilltagande regnet. Kalle sneglar på telefonens display som visar att det återstår knappt tre timmar till fredagens träning med Karlbergs BK. Fyra pass i veckan leder han A-laget i KB, som klubben kallas, och på helgerna är det matcher i division två. KB ligger fyra i sin serie men har bara två poäng upp till andraplatsen som innebär kval till ettan. I morgon väntar hemmamöte med Valbo. När det är avklarat ska Kalle direkt hem för att skriva om Liverpools Premier League-match mot Arsenal för Sportbladet.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 5-2019 (30 september 2019) och är skriven av .