Foto: Björn Tilly/Bildbyrån

Vad gör de i dag?

En kallar sig numera för »Arnold«, en annan sålde nyss en padelhall i Avesta och en tredje gör Adde Malmberg lycklig. Det här sysslar kvartsfinalisterna från EM 2004 med i dag.

Detta är en del av reportaget En gång i Portugal – Offsides sex kapitel långa berättelse om Sveriges EM-äventyr 2004.

Andreas Isaksson
Går tränarutbildning med bland andra Johan Elmander och Anja Mittag. Var 2019–2020 målvaktstränare i division två-laget Fagersta Södra. Har varit ägare till en padelhall i Avesta, men sålde våren 2020 till den före detta slalomstjärnan Frida Hansdotter.

Teddy Lucic
Ny tränare för Öjersjö IF:s nystartade damlag. Jobbar som resurs på en skola i Öjersjö, där han även är bosatt. Sonen Theo spelar i Öjersjös P10-lag och tränas av Anders Svensson. Under Svenssons framfart i Let’s Dance brände Theo »en massa pengar« på att rösta på sin tränare. Teddy har enligt egen utsago tackat nej till dansprogrammet »två, tre gånger«.

Tobias Linderoth
Nybliven tränare för Skövde AIK i division ett. Drabbades av stenskott i bilrutan våren 2021.

Anders Svensson
Slutade på en tredjeplats i Let’s Dance i fjol.  

Petter Hansson
Akademichef och assisterande tränare i IK Sirius. Tycker det är »kul att jobba med både seniorer och juniorer«.

Alexander Mezan (tidigare Östlund)
Kallar sig gärna för »Arnold« och gillar att tälja. Har gjort många träslevar på sistone. Har då och då uppdrag som fotomodell. Driver stiftelsen Goodsport, som arbetar för integration inom idrotten. Dottern Nelly har vunnit JSM i tennis.

Andreas Jakobsson
Säljer konstgräs. Sonen Felix är andremålvakt i Jönköpings Södra. Årets Svalövsambassadör 2005.

Christian Wilhelmsson
Blev stucken av en stingrocka för några månader sedan och tvingades uppsöka sjukhus. Driver agentfirma med bas i Dubai. Har 14 500 följare på Twitch, där han gärna livestreamar sin framfart i datorspelet Call of Duty. 

Erik Wahlstedt
Säljare på företaget Scandstick, som gör etikettmaterial. Komikern Adde Malmbergs favoritspelare genom tiderna.

Magnus Kihlstedt
Jobbar på Danske Bank i Helsingborg. Sålde Helsingborgs åttonde dyraste villa 2018.


Johan Mjällby

Tränade det kaxiga division två-laget FC Stockholm Internazionale i två säsonger, men lämnade uppdraget i vintras. Har därtill gjort sejourer som assisterande tränare i Bolton och Celtic, samt varit huvudtränare i Västerås SK och Gefle IF.

Erik Edman
Expert på C More och tränare för Hittarps IK i division tre. I den nu nedlagda podcasten Fotbollstränarna bråkade han ofta med Alexander Axén.

Mikael Nilsson
Bor i Grekland med sin familj. Var scout för Panathinaikos i tre år, men sedan den tjänsten avslutades 2019 har han varit arbetslös. När Expressen i fjol frågade Micke om arbetslösheten var självvald svarade han: »Självklart.«

Fredrik Ljungberg
Steg i graderna hos Arsenal och ryckte förra vintern in som tillfällig manager, innan Mikel Arteta anställdes. Då blev Ljungberg en av flera assisterande tränare till spanjoren, men valde sedan att lämna Arsenal i augusti 2020 för att satsa på huvudtränarkarriären. Han har därefter ryktats till såväl Malmö FF, AIK som U21-landslaget, men är alltjämt utan tränarjobb.

Zlatan Ibrahimović
Deläger det ena och det andra och gör 15 Serie A-mål för Milan som 39-åring.

Henrik Larsson
Assisterande tränare i FC Barcelona. För mindre än två år sedan tränade han Helsingborgs IF till förlust mot Oskarshamns AIK i Svenska cupen, nu tränar han Lionel Messi. Samma vecka som han blev ledare i en av världens största fotbollsklubbar kunde man se honom segla över Atlanten med »Leif & Billy«-Leif i säsong två av Kanal 5:s flaggskepp Över Atlanten.

Olof Mellberg
Har legat lågt sedan han klev av tränarjobbet i nedflyttade Helsingborg i vintras. Har spelat SM-touren i padel.

Magnus Hedman
Har efter karriären talat ut om drogmissbruk och självmordstankar, men mår bättre i dag. Sonen Lance är en lovande MMA-fighter som haft en realityshow. I april 2021 blev Magnus av med körkortet sedan han kört i 106 kilometer i timmen på en 60-väg. Anledningen? Han var sen till tatueraren.

Kim Källström
Expert i C More. Går en exklusiv sportchefsutbildning för ex-spelare i Uefas regi, med studiekamrater som heter Didier Drogba, Florent Malouda och Kaká. Förra våren var Kim praktikant hos Svenska fotbollförbundet, där han tog rygg på generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Anders Andersson
Ny expert för Discovery+ efter flera år i C Mores tjänst. Agerade ofta neutral åhörare när Erik Edman bråkade med Alexander Axén i Fotbollstränarna.

»Just nu aktuell i Hela kändis-Sverige bakar, där han tävlar ihop med Jesper Blomqvist.«

Mattias Jonson
Gjorde förra året det som Fredrik Reinfeldt inte lyckades med – blev invald i Djurgårdens styrelse. Har en fransk bulldog som är döpt efter Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 18-årige sonen Melker spelar i Djurgårdens A-lag.

Pontus Farnerud
Sportchef i IFK Göteborg. Stod i vintras för en av svensk fotbolls största värvningsbomber någonsin, men hittills har Carl Johansson mest varit skadad.

Marcus Allbäck
Driver agentbolag med Martin Dahlin och Jonas Wirmola. Just nu aktuell i Hela kändis-Sverige bakar, där han tävlar ihop med Jesper Blomqvist.

Artikeln publicerades ursprungligen i Offside 3-2021 (31 maj 2021) och är skriven av .