Säsongen som Gud glömde

Fotbollssveriges anrikaste klubb var tillbaka i Allsvenskan. Det nya anfallsparet pekades ut som seriens hetaste. Sponsorerna ville vara med igen. Och den splitternya arenan invigdes med ett fullsatt derby. Sju månader senare summerade Örgrytes verksamhetschef Ulrika Rosén: »Det har varit det värsta året i mitt liv.«

När Ulrika Rosén låser upp kassaskåpet och plockar fram pärmarna med spelaravtal, försäkringar och uppehållstillstånd tänker hon inte ens på oväsendet från rummet intill.

Vissa dagar har bankandet varit så påfrestande att hon nästan inte stått ut. Nu har hon vant sig. Dessutom börjar renoveringen bli färdig, lagom till säsongsstarten. Och resultatet är påtagligt. Öisgården var ordentligt nedgången innan snickarna från Stefan Allbäcks byggfirma började bygga om och reparera omklädningsrummen, fasaden och den stora samlingssalen med utsikt över träningsplanen.

Marcus Allbäck har engagerat sig så mycket i renoveringen att personalen börjat skoja om att det är »Mackan« som är byggherre och inte hans pappas företag. Marcus har hjälpt till att lägga kakel i duschen, bestämt hur trappan till omklädningsrummet ska se ut och röjt undan gammalt skräp.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 7-2009 (01 december 2009) och är skriven av .