»Vi har lagkänslan, vi har tränaren som vet vad som krävs och vi har världsspelare i alla lagdelar«

Men är Hedvig Lindahl verkligen redo för nytt VM i sommar?

Ett hus med sju toaletter och en helikopterplatta i trädgården kostar sju miljoner pund. Ett annat, med åtta toaletter och tennisbana (»a beautiful lawn court«) i trädgården, kostar sex miljoner pund. Det finns några billigare alternativ också, bland annat ett övergivet slott med »huge potential« som kostar fyra miljoner pund. Enligt mäklarfirman med kontor på huvudgatan i Cobham får man betala någonstans mellan 15 och 100 miljoner kronor för ett finare boende i Londonförorten. »Storbritanniens Beverly Hills«, som det ibland kallas, har upplevt de största prisökningarna i hela landet de senaste 20 åren och många av de cirka 10 000 invånarna är följaktligen stenrika. I området runt Cobham bor bland annat golfaren Colin Montgomerie, Rolling Stones-medlemmen Ronnie Wood och tennisstjärnan Andy Murray. Och givetvis – många Chelseaspelare. Sedan Chelsea FC byggde sitt högkvarter här för tio år sedan har Cobhams exklusivitet ökat ännu mer.

Jag sjunker ner på en uteservering i vårsolen på High Street. Den ena miljonbilen efter den andra rullar förbi. En stor svart suv-jeep med tonade rutor bromsar in en meter framför mig. John Terry kliver ut.

Annons

– Hi John, säger servitören som just serverat mig en flaska vatten. Your table is set.

Terry sträcker fram näven och viskar något i servitörens öra. Mannen nickar och Chelseabacken slinker in på restaurangen för en senare lunch.

Samtidigt som herrarnas lagkapten intar en anksallad har damlagets målvakt påbörjat sin promenad hem efter ett träningspass. Efter drygt två månader i klubben har Hedvig Lindahl, som i utkanten av Cobham lyckats hitta ett av få radhus som inte kräver en miljonär, listat ut den snabbaste vägen från träningsanläggningen. Tar hon bakvägen ut från det kameraövervakade området och korsar järnvägsstationen tar det inte mer än 40 minuter hem. Hedvig har funderat på att köpa en begagnad bil, men pengarna kanske istället borde läggas på en cykel? I dag känns knappt ens en cykel aktuell – hennes fru Sabine ringer och berättar att hon bara har fyra pund kvar på sitt brittiska mobilkonto.

Sabine flyttade hit från Sverige bara dagen före, tillsammans med parets snart 1,5-åriga son Timothy. Nu berättar hon för Hedvig att det strular med tullen och deras katter som ska flygas över från Sverige. Burarna är för små och det verkar som om det kommer att kosta Hedvig och Sabine betydligt mer än de räknat med att få över de fem katterna. Sabine undrar också om Hedvig hört något mer om dagisplats. Hur gör de andra spelarna i hennes lag med sina barn? Har de råd att betala drygt 10 000 kronor i månaden för en förskoleplats? Hedvig har svårt att få ihop allt. Det enda hon är införstådd med är att det inte funkar att ta med Timothy till träningarna så många gånger till. Att tajma hans förmiddagslurar med träningspassen blir allt svårare.

Solen skiner i alla fall på Hedvig när hon vandrar genom Cobham den här eftermiddagen. Och egentligen är de ekonomiska bryderierna och de praktiska utmaningarna ingenting jämfört med det mörker hon gått igenom de senaste åren.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?