»Vi ska vara intensiva, det är vår identitet«

En 37-årig holländare står ofta i en tysk 52-årings skugga. Men utan Pepijn Lijnders hade inte Liverpools beryktade presspel varit lika framgångsrikt.

Långt innan Liverpool nådde förra årets Champions League-final förberedde Pepijn Lijnders klubben inför ett eventuellt avgörande i Madrid. Två semifinalmatcher mot FC Barcelona återstod att spelas, men Jürgen Klopps assistent funderade redan på vad som skulle ge spelarna de bästa förutsättningarna om de tog sig vidare. Han lekte med tanken att bjuda in ett lag som spelade likt Ajax eller Tottenham, som möttes i den andra semin, till en träningsmatch. 

Var matchen i så fall skulle spelas var redan bestämt. Semesterorten Marbella på den spanska sydkusten hade liknande väderförhållanden som Madrid, och dit skulle det vara enklare att i hemlighet flyga in ett motståndarlag. 

– Om vi tog oss vidare skulle det bli en period på tre veckor där vi inte spelade några matcher överhuvudtaget, säger Pepijn Lijnders. Planen var att privat flyga in ett lag och låta dem träna några dagar på det sätt som vi ville att de skulle spela på.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?