David Moberg Karlsson om självbehärskning

När IFK Norrköpings 24-åriga ytter har känt sig orättvist behandlad har han aldrig backat för att ta fajten. Resultatet: konflikter, hån och ånger.

Vilken är den värsta utskällning du har fått?

– Den måste Mikael Stahre ha levererat. Vi skulle möta Gefle med Blåvitt och eftersom jag inte skulle starta agerade jag motståndarytter på träningen. Gefle körde mycket inlägg så vår ytterback behövde träna på att styra mig utåt. Varje gång jag kom en mot en ställde han sig på sidlinjen så att jag inte kom förbi. Jag vek inåt och fick skäll: »Du måste gå på utsidan!« Till slut – efter att ha fört ut bollen över linjen hundra gånger – blev jag så arg att jag sköt bollen mot Stahre.

Annons

Hur reagerade han?

– Han blev inte överlycklig. Efter träningen kallade han upp mig på sitt kontor. Jag hängde mycket på hans kontor på den tiden. De äldre spelarna störde sig på att jag ofta kom sent och Stahre försökte prata vett i mig. Det är jag väldigt tacksam för.

Lyssnade du?

– Nej. Jag hade det inte i mig att bryta vissa mönster. En gång körde jag från Mariestad tidigt på morgonen. När jag kom till Lerum var det trafikstockning, men jag hade gott om marginal. Jag ringde Stahre och förklarade läget. Tiden gick och jag ringde igen: »Det står fortfarande still här, jag blir sen.« När jag kom fram sa han att det var lugnt – ändå fick jag en bot av de äldre i laget. När jag för en gångs skull hade gjort rätt för mig! Jag blev fly förbannad och sulade mobilen i väggen bakom Erik Lund, som var bötesansvarig.

Ångrar du i dag att du tappade det i sådana lägen?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?