Joakim Wulff om fotarbete

Hans tillslag väcker beundran och själv anser han sig ha bättre fötter än Sveriges nummer ett. Ändå står han inte ens i högsta serien. Har Varbergs målvakt sparkat bort sin karriär?

Tar du i allt vad du kan på en inspark?

– Nej, då försvinner styr­seln på bollen och för mig är det viktigare att träffa rätt än att skjuta långt. Om vi ligger under sent i en match kan jag däremot chansa och ta i lite mer. Med Adidasbollen, som är väldigt lätt, når jag nästan till motståndarnas straffområde. Längre går inte att skjuta.

Annons

Några gubbar som hängde ­utanför Varbergs klubbstuga tyckte att »ingen i hela världen« har så bra ­tillslag som du. Vad säger du själv?

– När jag var yngre spelade jag mycket spontanfotboll. Vi var ett gäng som hade nycklarna till bollrummet, nästan varje dag drog vi ner till planen och sköt. Jag ville alltid skjuta hårdast och snyggast. Det blev att jag nötte en hel del när jag var 13–14 år.

Tränar du fortfarande på spelet med fötterna?

– Ja, det gör jag. På liggande inspark handlar mycket om att inte träffa för långt under bollen, utan ­istället få till en ganska flack bana. När jag tränar skjuter jag in i målet. Om jag lägger upp bollen på målområdes­linjen ska jag träffa skarven i nätet, där nättaket möter nätryggen. Gör jag det har jag hittat en insparksvinkel som är perfekt.

Anpassar du dina utsparkar efter vem som ska ta emot dem?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?