»Man måste älska utsattheten«

Vi följde tre allsvenska målvakter under en dramatisk höst med guldjakt och nedflyttningsångest. Här möter du dem i ett bildreportage av Daniel Nilsson.

Alla tre har mycket att spela för under den allsvenska hösten:

Malmö FF:s fyrfaldige guldmålvakt Johan Dahlin varvar toppstrid med Champions League-spel, Mjällbys finske landslagsmålvakt Carljohan Eriksson håller åtta nollor i rad men kan åka ur Allsvenskan ändå, och Djurgårdens Jacob Widell Zetterström spelar för SM-guld under sin första säsong i Allsvenskan – bara två år efter att en allvarlig hjärnskakning såg ut att innebära slutet för hans elitfotbollskarriär.

Dessutom berättar de tre målvakterna om de psykiska utmaningar som fotbollens mest utsatta position kräver – både på och utanför planen. Hur är det att spela med den ständiga vetskapen om att ett misstag kan kosta laget poäng? Hur hanterar man maktlösheten i att inte kunna revanschera sitt misstag? Och hur har målvaktsrollen förändrats?


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 6-2021 (29 november 2021) och är skriven av .