Upptrappning

Konflikten om villkorstrappan har eskalerat och när polisen nu är på väg att implementera sin nya strategi kokar frustrationen hos klubbar och supportrar. Hur blev det så här?

Endast våra prenumeranter kan lyssna på våra reportage. Beställ här!

Göran Rickmer kan inte hjälpa det. Han som 53 år gammal sällan går i taket och som knappt ens har skällt på sina barn under deras uppväxt, känner hur det kokar i skallen när juristen från Polismyndighetens rättsavdelning öppnar munnen under videomötet.

Göran hoppades få slippa den här diskussionen under ännu en träff med myndighetens representanter. Han tänker på den gången då han lämnade mötesrummet efter fyra minuter, när polisens jurister – eller »charmtrollen« som han brukar kalla dem – sade att det alltid går att spela utan publik om klubbarna inte kan uppfylla myndighetens tillståndsvillkor. Tillsammans med Djurgårdens säkerhetschef Mats Jonsson drog han ut sin stol och gick därifrån i ett försök att markera på ett sätt som kanske, kanske skulle få dem att reagera. Han tänker på ett annat tillfälle då tjänstemän, för att illustrera problemen med pyroteknik på läktarna, visade bilder på en högerdåre i Aten som kastade bengaler och sköt raketer i ett försök att störta Greklands regering.

Göran Rickmer har insett att det inte är någon idé att försöka diskutera med myndighetspersoner som i slutändan alltid lutar sig tillbaka mot att det är de som bestämmer. Tjafsen leder bara till pulspåslag och förvärrad dialog.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 5-2021 (27 september 2021) och är skriven av .