»Jag brukar säga att det är som vanligt fast annorlunda«

På mindre än två år har han vunnit SM-guld med IFK Norrköping, stabiliserat Hammarby och blåst liv i IFK Göteborg. Med tanke på vad som samtidigt har hänt utanför fotbollsplanen kan man undra hur David Boo Wiklander är funtad.

Den som studerar IFK Göteborgs David Boo Wiklander under en allsvensk match når en del slutsatser. Den mest uppenbara är att han är spelartypen som aldrig går ner på hälarna. Ligger en motståndare i gräset för läkarvård joggar han fram till sin ytterback för att få ur sig några taktiska funderingar. Uppstår en defensiv frisparkssituation slår han ena näven i den andra i en gest till sina lagkamrater som säger: »Nu är vi fan koncentrerade!« Lyckas målvakten med en osannolik räddning rusar han fram och ger honom en kram.

Under matcher som spelas inför halvtomma läktare kan man också konstatera att han aldrig håller käften. Han pratar konstant med sina backkollegor och mittfältarna framför sig.

Andra noterar att han är en fysisk jäkel. Motståndarnas anfallare får inte en lugn sekund. Smärre brottningsmatcher kan pågå mellan honom och en motståndare när bollen är 50 meter bort. Kanske är det ingen slump att han på mindre än en vecka i slutet av augusti fick två örfilar av två olika motståndare i två olika matcher – en mot BK Häcken och en mot Malmö FF.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 5-2017 (28 september 2017) och är skriven av .