»Ute på planen är jag i mitt rätta element«

En halv miljard på banken, drösvis med framgångar och en organisation som andra svenska klubbar bara kan drömma om. Daniel Andersson medger att han har »Sveriges bästa fotbollsjobb«. Frågan är bara: Vill han ens vara sportchef?

 Tänk dig att du nyss passerat 40-årsstrecket. Du har fru och barn, ett fint hus strax intill havet. Du har bott utomlands, spelat fotboll mot de bästa och en gång i tiden varit värderad till 120 miljoner kronor. Pengar har du tjänat så att det räcker och blir över. Du hade kunnat ha ett behagligt liv. Istället blev det så här: 

Telefonen ringer i ett, alla tider på dygnet. Än rycker agenter och klubbar i dina spelare, än är det journalister som vill ha kommentarer. Kommer du att tacka ja till 15-miljonersbudet från Minnesota United på Fouad Bachirou? Ska du värva Erdal Rakip? 

Lite vid sidan om ska allt annat styras upp. Den ena dagen ett samarbetsavtal med Mjällby, den andra säger den assisterande tränaren Jens Fjellström upp sig mitt i säsongsförberedelserna. Och plötsligt lånar spelaren Carlos Strandberg ut sin Lamborghini till en vän som dundrar genom Malmö i 200 kilometer i timmen och blir gripen av polis, varpå du får lämna allt du har på skrivbordet för att rycka en 23-åring i örat. För övrigt samma kille som du i fjol fick stämma av läget med sedan han hamnat i sjönöd efter att ha kört vattenskoter i Öresund. Och så ska en stormatch förberedas – om tre veckor ska ditt lag möta Chelsea i Europa League. 


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 2-2019 (25 mars 2019) och är skriven av .