Offsidesnack Publicerad 26 november 2018

»Den jäveln sätter han!«

När Offside pratade med Brommapojkarnasupportern Anders Ungh inför lagets avgörande kvalmatch mot AFC Eskilstuna var han minst sagt optimistisk: »Jag tror på vinst till hundra procent«. Sedan lade han till: »Det enda som stör mig är Ajeti. Det är en bra spelare som gick från oss till AFC i somras. Det skulle vara surt om han fick avgöra.«

Två bortamål i returmötets andra halvlek räckte för AFC Eskilstuna, och få har nog missat att det var just Bajram Ajeti som med 15 minuter kvar frisparkssköt BP ur Allsvenskan.

Ett dygn efter BP:s nedflyttning ringde Offsides Joakim Forsell på nytt upp Anders Ungh. BP-supportern hänger inte läpp för att laget tvingas börja om i Superettan.

– Jag försöker alltid att se allt positivt, säger Anders. Jag bor i Ystad och har närmare till Trelleborg än Helsingborg i alla fall. Dessutom är det roligare att vara ett vinnande lag i toppen av Superettan än att alltid spela med kniven mot strupen som vi gjort i år.

När vi pratade inför matchen sa du att det skulle vara surt om Bajram Ajeti fick avgöra för AFC Eskilstuna. Vad tänkte du när domaren blåste för frispark?

– Jag vände mig till mina kompisar och sade: »Den här jäveln sätter han!«. Känslan var att »nu skiter det sig« och det gjorde det också.

Tror du att ni får behålla spelarna?

– Tyvärr håller inte alla måttet, men lite allsvensk erfarenhet borde göra att de åtminstone klarar Superettan. Jag hoppas att Jack Lahne stannar ett år till så att han inte hamnar på bänken någonstans. Jag vill inte att han ska bli en ny Alexander Isak. Det viktigaste är dock att »Robban« [Robert Björknesjö, BP-manager sedan september] är tillbaka och kan ge harmoni till killarna, det är han bra på.

Offsideprenumeranter kan här läsa reportaget om »den ensamme BP-supportern« Anders Ungh, som 2014 tilldelades Offsides pris »Allsvenskans stora hjärta«: »Ett BP-hjärta kan man inte byta ut hur som helst«

Artikeln publicerades Publicerad 26 november 2018. Uppdaterad 26 november 2018. och är skriven av .

Annons