Mourinhos hjärnspöken

»Red and buried«
»Better Yed than Red«
»Red faces«

De brittiska tidningarna går hårt åt Manchester United efter gårdagens uttåg ur Champions Leagues åttondelsfinal.

Burop hördes på Old Trafford efter slutsignalen och hemmafansen blev inte lyckligare av José Mourinhos märkliga uttalande på presskonferensen efter hemmaförlusten mot Sevilla.
– Det är inte hela världen, sade Mourinho. Jag har suttit i den här stolen två gånger tidigare i Champions League efter att ha slagit ut Manchester United hemma på Old Trafford. Med Porto slog jag ut United och med Real Madrid slog jag ut United. Så det är inget nytt för den här klubben.

Många supportrar till klubben har tröttnat på Mourinhos beteende och försiktiga typ av spel, och när inte ens resultaten går portugisens väg har han få saker att luta sig tillbaka mot. Det mesta i Mourinhos karriär har ju handlat om att faktiskt vinna.

Uppmärksamheten kring Mourinhos och Manchester Uniteds Europafiasko får oss att tänka på Jonathan Wilsons porträtt av tränaren i Offside 5/2015. Texten handlar passande nog också en hel del om onsdagskvällens två Champions League-kombatanter, Barcelona och Chelsea.

Därtill tycker vi att fanzinemakaren Andy Mittens skildring från Manchester Uniteds supporterled i Offside 7/2008 är extra läsvärd i dessa tider.

Båda reportagen finns nu att läsa på webben:
»Mourinhos hjärnspöken«
»United we stand«

Vårt digitala arkiv fylls dagligen på med högklassiga reportage från Offsides 18-åriga historia. För att hänga med i svängarna tipsar vi om att hålla ett öga på kategorin »Nytt på webben«, där nyligen tillagda reportage radas upp på varandra.

Artikeln publicerades 14 mars 2018 och är skriven av .
Annons