United we stand

En spenderar hela sin lön på United, en annan t­jänar hela sin inkomst på United. Några smiter in gratis på United, några skulle a­ldrig sno en cent av United. Vissa har suttit på samma plats i 40 år och sett United. Andra ska snart till Tokyo med United. Det är en helt vanlig onsdag på Old Trafford.

Media har uppmanat Manchesterborna att vara på sin vakt. Förra gången ett lag från Glasgow spelade i stan förvandlades gatorna till en krigszon. Nu fruktar man att det ska hända igen. Nyhetsuppläsarna på radio och TV varnar för den annalkande invasionen.

På löpsedlarna hajpas kvällens match som »Slaget om Storbritannien«. Samtliga hotell är fullbokade, som de alltid är när United spelar hemma. Old Trafford byggs ständigt ut med allt högre läktare, men räcker ändå aldrig till för att mätta efterfrågan. I dag har arenan 76 000 platser, ändå har varenda ligamatch varit utsåld de senaste 15 åren.

På TV intervjuas gamla Unitedspelare om kvällens match mot Celtic och om helgens seger i ligan mot West Bromwich. Programledarna går igenom matcherna i minsta detalj. Mår Cristiano Ronaldo bra? Är han fulltränad än? Såg ni den där ilskna blicken han gav publiken? Kanske vill han flytta till Madrid ändå?


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 7-2008 (02 december 2008) och är skriven av .