I veckans avsnitt av Offsides podcast parasiterar Anders och Johan på tre andra poddar. 

• Vi börjar med att ta avstamp i Filip och Fredriks podcast och synen på Kobe Bryants sista match. Är det en hyllning eller bara frustrerande om motståndaren avsiktligt låter dig briljera? Vidare blickar Johan tillbaka på hur hyllningsmatcher i England har förändrats i takt med att spelarnas löner skjutit i taket. Är det verkligen någon som går igång på de matcherna i dag? Och hur hade han hanterat ett »testimonialreportage« av Anders?

• Efter att ha lyssnat till Rikard Norling i Vår värld diskuterar vi AIK-tränarens hemlighetsmakeri och om klubbens viktigaste spelare faktiskt döljer sig bakom kulisserna. Varför säger Norling att AIK:s trupp inte räcker för SM-guld och varför vill han inte nämna de lag som inspirerat honom?

• Hur ska man se på Simon Therns kritik mot IFK Norrköping i Lundh? Vi diskuterar en anmärkningsvärd krönika i Norrköpings Tidningar, Therns besvikelse över den uteblivna övergången till Ryssland och hans rätt att sticka ut hakan. För fem år sedan hälsade Offside på Simon Thern i Heerenveen och just den nederländska frispråkigheten var något han uppskattade. Läs reportaget i nummer 2/2015 eller här: »Det finns nog inga svenska fotbollsproffs som har det så bra som vi«.

Dessutom följer The Guardian och The Athletic i Offsides spår när de intervjuar Pontus Jansson respektive Gheorghe Hagi. Johan tillåter sig vara skrytsam och påpekar att vi minsann gjorde det bättre.

–> Reportaget om Brentford och Pontus Jansson hittar du i vårt aktuella nummer och här: En lek med siffror.

–> Om du vill läsa om när vi hälsade på Gheorghe Hagi i Rumänien hittar du det i nummer 5/2019 och här: I Hagis kungarike.

Trevlig lyssning!

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Vinn ett Zlatan Sport Kit!

Publicerad 30 september 2020

Offsidesnack

Bra snack, boys!

Publicerad 10 juni 2020

Offsidesnack

Hajfenan

Publicerad 17 april 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 23 mars 2020

Offsidesnack

Tack för 20 år!

Publicerad 10 februari 2020

Offsidesnack

Hurraaa!

Publicerad 27 januari 2020

Offsidesnack

Yassines debutmål!

Publicerad 16 januari 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 26 november 2019

Offsidesnack

Offsidewebben växer

Publicerad 17 september 2019

Offsidesnack

Möten i världen

Publicerad 13 september 2019

Offsidesnack

Kosovo går obesegrat

Publicerad 10 september 2019

Offsidesnack

Älska din fiende

Publicerad 10 maj 2019