Offsidesnack Publicerad 12 februari 2020

Offsides podcast #296 – Parasitavsnittet

I veckans avsnitt av Offsides podcast parasiterar Anders och Johan på tre andra poddar. 

• Vi börjar med att ta avstamp i Filip och Fredriks podcast och synen på Kobe Bryants sista match. Är det en hyllning eller bara frustrerande om motståndaren avsiktligt låter dig briljera? Vidare blickar Johan tillbaka på hur hyllningsmatcher i England har förändrats i takt med att spelarnas löner skjutit i taket. Är det verkligen någon som går igång på de matcherna i dag? Och hur hade han hanterat ett »testimonialreportage« av Anders?

• Efter att ha lyssnat till Rikard Norling i Vår värld diskuterar vi AIK-tränarens hemlighetsmakeri och om klubbens viktigaste spelare faktiskt döljer sig bakom kulisserna. Varför säger Norling att AIK:s trupp inte räcker för SM-guld och varför vill han inte nämna de lag som inspirerat honom?

• Hur ska man se på Simon Therns kritik mot IFK Norrköping i Lundh? Vi diskuterar en anmärkningsvärd krönika i Norrköpings Tidningar, Therns besvikelse över den uteblivna övergången till Ryssland och hans rätt att sticka ut hakan. För fem år sedan hälsade Offside på Simon Thern i Heerenveen och just den nederländska frispråkigheten var något han uppskattade. Läs reportaget i nummer 2/2015 eller här: »Det finns nog inga svenska fotbollsproffs som har det så bra som vi«.

Dessutom följer The Guardian och The Athletic i Offsides spår när de intervjuar Pontus Jansson respektive Gheorghe Hagi. Johan tillåter sig vara skrytsam och påpekar att vi minsann gjorde det bättre.

–> Reportaget om Brentford och Pontus Jansson hittar du i vårt aktuella nummer och här: En lek med siffror.

–> Om du vill läsa om när vi hälsade på Gheorghe Hagi i Rumänien hittar du det i nummer 5/2019 och här: I Hagis kungarike.

Trevlig lyssning!

Artikeln publicerades Publicerad 12 februari 2020. Uppdaterad 12 februari 2020. och är skriven av .

Annons