Offsidesnack Publicerad 16 januari 2019

Offsides podcast fyller fem!

Veckans avsnitt av Offsides podcast innebär att vi nu har hållit igång med poddandet i fem år. Ett stort tack till alla trogna, snälla, glada och roliga lyssnare!

Något specialavsnitt för att fira detta femårsjubileum blir det inte. Däremot drar vi i 245:an igång ett nytt poddsegment, »Du bestämmer«, inspirerat av SVT:s goa 90-talsserie med samma namn. Idén är att måla upp situationer som landar i ett moraliskt dilemma för berättelsens huvudperson. I veckans avsnitt ställs Daniel Andersson, Bosse Andersson, Jimmy Thelin och Anders Bengtsson inför kniviga dilemman.

Som vanligt refererar vi i podden till ett antal texter. Henrik Brandão Jönssons reportage om rivaliteten mellan Argentina och Brasilien, från Offside 4/2005, är läsvärt. I texten berättar brassen Branco om när han i VM-åttondelen 1990 drack ur argentinarnas vattenflaska och blev yr:

Läs hela reportaget här: Rivalerna.

Vi pratar också om IFK Göteborgs nya avtal med det spanska analysföretaget Ekkono Soccer Service. Är Blåvitt redo för frälsning? Mer läsning här:

• »Så ska Blåvitt bli en stormakt igen – med hjälp av Soccer Service«, Sportbladet.

• »Nya samarbetsavtalet för Blåvitt – så ser det ut«, GP.

• »Analyserade IFK Göteborg innan han anslöt«, GP.

• I den här Offsideintervjun från i höstas beskriver Joel Cedergren hur ett möte med spanske Carles Romagosa förändrade hans fotbollssyn: Joel Cedergren om att hålla kursen.

• Och här berättar Linus Hallenius för Offside om hur spanjorernas detaljrapport »har vänt upp och ner på sättet jag tänker«: Linus Hallenius: »Det här var sista chansen«.

Lyssna gärna på vårt allra första poddavsnitt som nu har fem år på nacken: »Piloten«.

Artikeln publicerades Publicerad 16 januari 2019. Uppdaterad 16 januari 2019. och är skriven av .

Annons